Ξεκίνησε η διαδικασία της πρώτης ψηφοφορίας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δέκα υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος.

Δικαίωμα ψήφου έχει το σύνολο των βουλευτών (313). Οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 17 ψήφους για να συνεχίσουν στο δεύτερο γύρο των ψηφοφοριών, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι που δε θα συγκεντρώσουν τις 17 ψήφους θα αποκλειστούν, αλλά ακόμη και αν όλοι περάσουν το όριο, αυτός με τον μικρότερο αριθμό ψήφων θα πρέπει και πάλι να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Η τρίτη ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου, ενώ προβλέπεται τέταρτη και πέμπτη ψηφοφορία στις 20 Ιουνίου, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε σημερινή μέτρηση της ιστοσελίδας ConservativeHome, που διεξάγει τακτικά έρευνες για τις τάσεις ανάμεσα στα μέλη του κόμματος σχετικά με τον ποιον επιθυμούν για επόμενο νέο ηγέτη τους, υπήρξε μία έκπληξη.

Αν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να βρίσκεται κατά πολύ μπροστά στις προτιμήσεις τους (54%), τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ (αλλά με διαφορά περίπου 40 μονάδων από τον πρώτο), που μέχρι τώρα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις.

Ακολουθούν ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ (ερχόταν δεύτερος στις τελευταίες μετρήσεις), ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από