Σκληρές σκηνές ομαδικού βιασμού, ξυλοδαρμοί μωρών και ωμή βία. Οι θεατές δεν αντέχουν και αποχωρούν από τις  κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία  «The Nightingale» κατάφερε, αν μη τι άλλο, να προκαλέσει.

Tίποτα δεν προετοίμασε τους θεατές για όσα θα έβλεπαν στην ταινία «The Nightingale».

Η υπόθεση της ταινίας μας μεταφέρει στον 18ο αιώνα στην Τασμανία, εκεί όπου συναντάμε την 21χρονη Κλαιρ (Άσλινγκ Φραντσιόζι), η οποία θέλει να εκδικηθεί για τη βία που υπέστη η οικογένειά της. Το νησί κατοικείται από Αβορίγινες, τους Βρετανούς κατάδικους που η αυτοκρατορία έχει μεταφέρει εκεί και τους Άγγλους αξιωματικούς που τους φρουρούν. Η Κλερ ζει με τον άντρα της και το μωρό της, έχει εκτίσει την ποινή της, αλλά ο αξιωματικός Χόκινς αρνείται να της δώσει την ελευθερία της, χρησιμοποιώντας την για τις ορέξεις και τα τερτίπια του.

Όταν ο Χόκινς και τα δυο πρωτοπαλίκαρά του μπαίνουν στο σπίτι της Κλερ και σκορπάνε το θάνατο, σε μια σκηνή δυσβάσταχτης βίας, εκείνη ορκίζεται εκδίκηση. Κι έτσι ξεκινά η περιπλάνησή της στα αφιλόξενα δάση της Τασμανίας, με οδηγό τον Μπίλι, έναν Αβορίγινα που έχει εισπράξει κι αυτός το δικό του μερίδιο θανάτου από το χέρι του Βρετανού κατακτητή.

Ωστόσο, η ταινία έχει τόσο ωμές σκηνές που πολλοί είνια οι θεατές δεν αντέχουν να παρακολουθήσουν.

Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν στην Αυστραλία όπου προβάλλεται αυτές τις ημέρες η ταινία, με κόσμο να αποχωρεί από τις αίθουσες προβολής στο μισάωρο. Σύμφωνα διεθνή ΜΜΕ,  ο κόσμος συνέχισε να αποχωρεί κατά τη διάρκεια της ταινίας, καθώς υπάρχουν πολύ σκληρές σκηνές βίας με θύματα, γυναίκες, παιδιά ακόμα και μωρά!

Η κάμερα δείχνει πλάνα ξυλοδαρμού από πολύ κοντά, ακόμα και στο πρόσωπο, ενώ οι σκηνές βιασμού είναι πολύ συχνές.

Παρακολουθήστε παρακάτω το τρέιλερ της αμφιλεγόμενης ταινίας The Nightgale: