Φοβούμενος ότι ο 44χρονος γιος του, ο οποίος ζούσε απομονωμένος, θα προκαλούσε κακό σε άλλους ανθρώπους, ένας πρώην πρόξενος της Ιαπωνίας τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι ο 76χρονος Χιντεάκι Κουμαζάουα, πρώην πρόξενος στην Τσεχία, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ανησυχούσε πως ο γιος του, θα εμπνεόταν από τη δολοφονική επίθεση που διέπραξε την προηγούμενη εβδομάδα ένας άλλος άνδρας στην Ιαπωνία ο οποίος όρμησε με μαχαίρι εναντίον μιας ομάδας μαθητριών σκοτώνοντας δύο άτομα.

Ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν επίσης ένας άνδρας μέσης ηλικίας ο οποίος σπάνια έβγαινε από το σπίτι όπου ζούσε με τους ηλικιωμένους θείους του. Μετά την επίθεση αυτοκτόνησε.

Τα περιστατικά αυτά φέρνουν στο φως τον αυξανόμενο αριθμό των λεγόμενων «χικικομόρι», των ενηλίκων που ζουν στο πατρικό τους με τους γονείς τους και σπανίως, ή και ποτέ, βγαίνουν έξω.

Ο Κουμαζάουα είπε στην αστυνομία ότι ο γιος του ζει απομονωμένος και συχνά είναι βίαιος, σύμφωνα με το NHK. Αφού διαπληκτίστηκε με τον γιο του επειδή θύμωσε με τον θόρυβο που προερχόταν από μια αθλητική εκδήλωση σε γειτονικό σχολείο, ο 76χρονος τον μαχαίρωσε.

Παλαιότερα γνωστοί ως νεαροί άνδρες που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τα video games, οι απομονωμένοι άνδρες της Ιαπωνίας μεγαλώνουν και πλέον ο αριθμός όσων είναι 40 με 64 ετών ξεπερνά τους 610.000, ανέφερε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο. Άλλη έρευνα τοποθετεί τον αριθμό των απομονωμένων ανδρών ηλικίας 15 με 39 ετών στους 540.000.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από