Η ΑΕΚ τα… χρειάστηκε, αλλά τελικά κέρδισε με 88-75 τον Χολαργό στο ΟΑΚΑ έκανε το 2-1 στις νίκες και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα με πλεονέκτημα έδρας σε μια αναμέτρηση που θα «αποφασίσει» για την ομάδα που θα φτάσει στον τελικό των πλέι οφ.

Η «Ενωση» για μεγάλο διάστημα του αγώνα ήταν πολύ κακή, αλλά στο τέλος με τους Σάκοτα και Λαρεντζάκη να αναλαμβάνουν δράση κατάφερε να «λυγίσει» τον σούπερ μαχητικό Χολαργό, που κέρδισε τις εντυπώσεις για την προσπάθειά του.

Ο Χολαργός ήταν καταπληκτικός στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, καθώς οι παίκτες του ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, παθιασμένοι και έτοιμοι να βουτήξουν στο παρκέ για κάθε μπάλα. Μάλιστα ήταν εύστοχοι και στα περιφερειακά σουτ με τους Τάλτον και Λαβ να έχουν τις λύσεις.

Απτό ην αντίπερα όχθη ο Λούκα Μπάνκι είδε και πάλι τους παίκτες του νωθρούς, να πηγαίνουν δεύτεροι στις μπάλες, να είναι αργοί στις αντιδράσεις τους και να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας 6/10 δίποντα και 5/7 τρίποντα προηγήθηκαν με 10-21 στο 7’ και με 18-28 στο 9’.

Στο σημείο εκείνο και μετά από δυο ταϊμ άουτ με φωνές και παρατηρήσεις του Μπάνκι, η ΑΕΚ άρχισε να αντιδρά. Με κάποια σφυρίγματα είναι αλήθεια οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην άμυνα και με τους Λαρεντζάκη, Σάκοτα να βρίσκουν στόχο πέρασαν μπροστά με 29-27 στο 13’.

Το παιχνίδι ισορρόπησε με τους «μπλε» του Λυκογιάννη να αντέχουν στην πίεση και να είναι μέσα στο παιχνίδι και το πρώτο μέρος να τελειώνει 46-44 για την «Ενωση».

To δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο για την ΑΕΚ, που ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε στην περιφέρεια τον Χολαργό οδηγώντας τον σε λάθη. Μάλιστα προηγήθηκε με 53-44 στο 22’, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις με τον Οκερεαφόρ.

Ο Μπάνκι πέρασε πεντάρι τον Τζέιμς και η ΑΕΚ άρχισε να λειτουργεί καλύτερα, πιο ευέλικτα και με περισσότερη αξιοπιστία. Τελευταία φορά που ο Χολαργός πλησίασε ήταν στο 26’ (59-57), καθώς στη συνέχεια οι Σάκοτα και Λαρεντζάκης ανέλαβαν και πήραν στις… πλάτες τους την «Ενωση».

Σημείωσαν μεγάλα σουτ, έβγαλαν καλές άμυνες, οργάνωσαν σωστούς αιφνιδιασμούς, την ώρα που ο Χολαργός δεν είχε τη φρεσκάδα και το «καθαρό μυαλό» για να σουτάρει καλά. Οι παίκτες του έβγαιναν ελεύθεροι, αλλά ήταν άστοχοι.

Ετσι οι γηπεδούχοι άρχισαν να απομακρύνονται (74-63 στο 33’) και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 88-75, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Από την ΑΕΚ οι Σάκοτα (21π., 3/5διπ, 4/4τριπ.), Χάντερ (13π.) και Λαρεντζάκης (12π. 7ας) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον σούπερ μαχητικό Χολαργό διακρίθηκαν οι Λαβ (20π., 3/8διπ, 3/4τριπ) και Τάλτον (16π.)

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 46-44, 67-61, 88-75