Ο Λούκα Μπάνκι είδε τους παίκτες του να κερδίζουν τον Χολαργό και να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ, αλλά και να αντιδρούν σωστά μετά από όλα όσα έγιναν μετά την βαριά ήττα στο δεύτερο ματς.

Ο Ιταλός προπονητής δήλωσε:

«Ήταν μια καλή νίκη και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολη σειρά και το καταλάβαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ο Χολαργός απέκτησε αυτοπεποίθηση, είχαν παίκτες που έπαιξαν χωρίς πίεση και είναι καλοί σκόρερ και γι αυτό σούταραν τόσο καλά σήμερα.

Σε αυτό το παιχνίδι είδα τη θέληση των παικτών για να νικήσουν και να αντιδράσουν και ήταν σημαντικό το πώς μπήκαμε στο δεύτερο μέρος και αυτό άλλαξε την ενέργεια του αγώνα».

Για το τι πιστεύει για την χημεία της ομάδας: «Πρέπει να προσαρμοστούμε, να αποκτήσουμε χημεία. Έχω δει τους παίκτες και στα φιλικά. Δεν περίμενα από τα παιχνίδια με τον Χολαργό να έχω εικόνα.

Είμαι ευχαριστημένος. Και οι δύο νέοι παίκτες είναι καλοί και έμπειροι και γι αυτό τους πήραμε, να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη φάση. Το καλό ήταν πως εφόσον μάθαμε τι έγινε με τον Τσαλμπούρη, είχαμε μια εναλλακτική με παίκτες. Ο Γκέιμπ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν το παιχνίδι μας.

Αυτό που λείπει είναι η γνώση του πώς παίζουμε και είναι φυσιολογικό αυτό με βάσει το χρονικό διάστημα που είναι εδώ. Σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική στιγμή της σεζόν θα τους βοηθήσει να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο με την ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα στο παρκέ θύμιζε περισσότερο παιχνίδι πλέι οφ. Στα πρώτα 2 παιχνίδια είχαν επηρεαστεί από μπασκετικούς και μη μπασκετικούς παράγοντες.

Δεν είχε χαρακτηριστικά αγώνα πλέι οφ. Αυτό που είδα σήμερα ήταν ομάδες που πάλεψαν με ένταση αγώνων πλέι οφ. Όπως θα θέλαμε ανάλογη ένταση από τους διαιτητές. Οπότε, για τον επόμενο γύρο ελπίζω να βοηθήσουν όλα αυτά τους νέους παίκτες».

Για την εκκίνηση της ΑΕΚ στο ματς: «Θέλω να εστιάσω στον τρόπο που αντιδράσαμε σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Δεν περίμενα το πώς προσεγγίσαμε το παιχνίδι στον Χολαργό παρά το σημερινό.

Η πίεση και η ένταση που καταβάλαμε επηρέασε την εικόνα μας, αλλά δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις για το παιχνίδι στον Χολαργό. Τουλάχιστον σήμερα είδα μια μεγάλη μάχη κόντρα σε δυσκολίες και προβλήματα και πιθανότατα με μια ομάδα που έκανε τα καλύτερα παιχνίδια της με εμάς».