Η ΑΕΚ επικράτησε του Χολαργού με 88-75, παίρνοντας το εισιτήριο για την ημιτελική σειρά κόντρα στον Προμηθέα. Η Ένωση τα βρήκε δύσκολα κόντρα στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, ωστόσο η εξαιρετική εμφάνιση του Ντούσαν Σάκοτα ήταν αρκετή για να πάρει την νίκη.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σημείωσε 21 πόντους (3/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3/4 βολές), οι οποίοι ήταν αρκετοί για να γράψει ιστορία, καθώς έγινε ο 4ος σκόρερ της Ένωσης.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Χολαργό που της έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ της Betshop Basket League για 11η φορά στην ιστορία της και τρίτη στην τελευταία τετραετία.

Η “Ένωση” μάλιστα θα μπει στα ημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τρεις φορές που είχε αυτό το πλεονέκτημα, πήρε την πρόκριση για τους τελικούς. Το 1997 απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-0), το 2002 απέναντι στον Ηρακλή (2-0) και το 2003 κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1).

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε το πιο παραγωγικό παιχνίδι του στο φετινό Πρωτάθλημα με 21 πόντους, δύο περισσότερους από το εκτός έδρας ματς της 20ής αγωνιστικής με τον Ήφαιστο. Το σημερινό ήταν συνολικά το καλύτερο παιχνίδι του στη φετινή Betshop Basket League όπως δείχνουν οι 28 βαθμοί του στο ranking αφού είχε 24 κόντρα στον Ήφαιστο.

Με αυτούς τους 21 πόντους, ο Σάκοτα έγινε ο 49ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τους 2.400, όμως έφτασε σε ένα επίτευγμα ακόμη πιο σημαντικό. Έφτασε τους 1.563 πόντους με την ΑΕΚ στην Betshop Basket League, ξεπέρασε τον Δημήτρη Ποδαρά που είχε 1.543 και έγινε ο 4ος σκόρερ στην ιστορία της “Ένωσης” στην κατηγορία.

Ο Σάκοτα με τα 4/4 τρίποντα του, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος στην οποία έφτασαν πριν από αυτόν οι Ντιβόν Ουάσινγκτον και Αλέξης Σπυριδωνίδης στην πρεμιέρα, Γιάννης Αθηναίου στην 3η, Τζαμάλ Τζόουνς στην 12η, Ιωάννης Παπαπέτρου στην 24η αγωνιστική και Ρόλαντς Φρεϊμάνις στον 1ο προημιτελικό του Ήφαιστου με το Περιστέρι Βίκος Cola.