Σε συλλήψεις έξι ατόμων προχώρησε η τουρκική αστυνομία για τη δολοφονία του 86χρονου Ίμβριου, Ζαφείρη Πιγνιάρη, καθώς βρέθηκαν επαρκή πειστήρια για τη συμμετοχή τους στο έγκλημα.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία των Δαρδανελίων, «σχετικά με τη δολοφονία του συμπολίτη μας Ζαφείρ ΠΙΝΑΡ, έτος γέννησης 1933, στις 13/05/2019 στην επαρχία Γκιοκτσέαντα (σ.σ. Ίμβρος), στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία μας, μετά την πραγματοποίηση εξέτασης του θύματος, που βρέθηκε στο τόπο του εγκλήματος δεμένος με πλαστικές χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια, για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών θανάτου, από την ιατροδικαστική Ιατροδικαστική Υπηρεσία Προύσας, συνελήφθησαν σήμερα (22/05/2019) 6 ύποπτοι που αξιολογούνται ως αυτουργοί του γεγονότος».

Παράλληλα, σύμφωνα με το «Open», «έπειτα από  έρευνα που έγινε στις οικίες των υπόπτων, βρέθηκαν ευρώ και τουρκικές λίρες που εκτιμάται ότι αφαίρεσαν από το θύμα, τιμαλφή, πλαστικές χειροπέδες και προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν στο θύμα. Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται».