Πρωταθλήτρια Τουρκίας στέφθηκε η Γαλατασαράι, καθώς επικράτησε στο ντέρμπι 33ης αγωνιστικής της Μπασάκσεχιρ με 2-1, πανηγυρίζοντας έτσι τον 22ο τίτλο στην ιστορία της.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, με αυτήν την νίκη, έφτασε στους 69 βαθμούς, τρεις παραπάνω από την Μπασάκσεχιρ (66 βαθμούς) και με μια αγωνιστική να απομένει στο τουρκικό πρωτάθλημα πανηγύρισε τον τίτλο (σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι η Γαλατασαράι).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτσί τερματίζει στην 2η θέση της βαθμολογίας, καθώς βρίσκεται στο +4 από την Μπεσίκτας, με μια αγωνιστική να μένει στο πρόγραμμα. Πλέον η Μπασάκσεχιρ (ως μη πρωταθλητής) θα είναι υποψήφιος αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δρόμο που θα κάνουν οι Ερυθρόλευκοι για τους ομίλους του Champions League.

Για την ιστορία, η  Μπασακσεχίρ προηγήθηκε με τον Μπάγιτς μόλις στο 17ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Φεγκουλί στο 47ο λεπτό, ενώ ο  Ονιεκούρου με ωραία προσπάθεια στο 64 έβαλε μπροστά την ομάδα του, χαρίζοντας τον 22ο τίτλο στην ιστορία της.

Το ματς ωστόσο σημαδεύτηκε από έκτροπα και ρίψη αντικειμένων με τους οπαδούς της Γαλατά να δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα για τους αντιπάλους τους.