Το ενδεχόμενο να καταθέσουν στην UEFA αίτημα ακύρωσης της ποινής αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εξετάζουν στον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι έχουν τον συγκεκριμένο σκοπό και πιθανότατα θα ζητήσουν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία  να ακυρωθεί η ποινή εφόσον όλα βαίνουν καλώς στον σύλλογο και εφόσον ο Παναθηναϊκός κερδίσει ένα «εισιτήριο» για την Ευρώπη να συμμετάσχει από τη σεζόν 2020/21 κανονικά.

Το τριφύλλι φαίνεται πως έχει τεκμηριωμένα στοιχεία και βάσιμα επιχειρήματα προκειμένου να γίνει άρση της ποινής και να συμμετέχει κανονικά από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για απλή υπόθεση και θα χρειαστεί να προετοιμαστεί κατάλληλα το νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, ώστε σε 15 με 20 μέρες να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση και θα αποτελέσει έξτρα κίνητρο για τους παίκτες της ομάδας την επόμενη χρονιά.

Τα υπέρ του Παναθηναϊκού

1) Η δραστική μείωση του χρέους μέσα σε ενάμιση χρόνο, από τα 47 στα 20 εκατ. ευρώ.

2) Η συνέπεια στις πληρωμές όλων των διακανονισμών και η ολική εξόφληση δεκάδων πιστωτών κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

3) Η απόκτηση της άδειας από την ΕΠΟ, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί την περσινή αντίστοιχη περίοδο, όταν η ομάδα είχε τιμωρηθεί με περιορισμό στις μεταγραφές και επιβολή αφαίρεσης έξι βαθμών.

4) Το γεγονός ότι η ομάδα έχει εκτίσει τα δύο από τα τρία χρόνια της ποινής του και έχει παρουσιάσει βελτίωση σε όλους τους οικονομικούς δείκτες της Εταιρείας.