Στο ρυθμό των Ρίχτερ χορεύει τις τελευταίες ημέρες η Ηλεία, καθώς ο Εγκέλαδος έχει χτυπήσει πολλές φορές την περιοχή την τελευταία εβδομάδα.

Eξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας, κλιμάκιο επιστημόνων και τεχνικών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μεταβαίνουν στην περιοχή.

Το κλιμάκιο όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα εγκαταστήσει δίκτυο φορητών σεισμογράφων με στόχο τη λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας.

Τα δεδομένα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο (μέσω κινητής τηλεφωνίας) στις εγκαταστάσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Θησείο, προκειμένου να γίνεται άμεση αξιολόγηση και υπεύθυνη ενημέρωση της Πολιτείας και του κοινού. Το δίκτυο θα παραμείνει εγκατεστημένο στην περιοχή για όσο καιρό απαιτηθεί.

Πάντως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα από τον σεισμό των 4 Ρίχτερ εντοπίζεται βόρεια της Ανδραβίδας όπου υπήρξαν μικροζημιές με αποτέλεσμα τα σχολεία να μείνουν κλειστά σήμερα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

«Μετά από συνεχείς επικοινωνίες και ενημερώσεις που είχαμε με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Γεράσιμο Χουλιάρα, αποφασίστηκε και έρχεται στην Ανδραβίδα ειδικό επιστημονικό κλιμάκιο από την Αθήνα το οποίο και θα εγκαταστήσει επιπλέον δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή για να παρακολουθεί απο κοντά το φαινόμενο και να ενημερώνει τους πολίτες.

»Το κλιμάκιο θα φτάσει στην Ανδραβίδα στις 5.30 το απόγευμα περίπου και στη συνέχεια σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης θα εγκατασταθούν οι νέοι σεισμογράφοι για να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Για ότι νεώτερο θα υπάρχουν ενημερώσεις.

»Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης είναι πάντα κοντά στους Δημότες του και φροντίζει για την ασφάλεια και την προστασία τους. Έχουν ελεγχθεί τα σχολεία από μηχανικούς του Δήμου και κάποια σπίτια και είμαστε σε αναμονή.

»Ο μηχανισμός του Δήμου είναι σε επιφυλακή ήδη από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι δονήσεις και με συνεχείς συσκέψεις παρακολουθούμε από κοντά το μείζον και πρωτόγνωρο για την περιοχή μας αυτό ζήτημα.»

Σεισμός στην Ηλία/ Φωτογραφία: achaianews.gr