Το Dacia DUSTER προσφέρεται σε νέα έκδοση, με κινητήρα Energy 1.3 TCe. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μοτέρ προσφέρεται μσε δύο εκδόσεις, από πλευράς ισχύος: 130 και 150 ίππων, ροπή 240 ή 250 Nm, και χαμηλές τιμές μέσης κατανάλωσης από 6,0 έως 6,4 λτ./100 χλμ.

Παράλληλα, και οι επιδόσεις του Dacia Duster 1.3 TCe είναι εξίσου ικανοποιητικές: Τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα (έκδοση 1.3 TCe 150) ενώ ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται τόσο με τις 2κίνητες όσο και με τις τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου.

Το νέο Dacia DUSTER 1.3 TCe διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, όπου στην έκδοση Sportive, που είναι και η αρχική διαθέσιμη με τον καινούριο κινητήρα, φέρει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, όπως τα Συστήματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φώτα ημέρας LED και προβολείς ομίχλης, μπάρες οροφής και ζάντες αλουμινίου 16’’, αισθητήρες φωτεινότητας, 6 αερόσακους, air condition, , σύστημα πολυμέσων Media Nav Evo (με οθόνης αφής 7 ιντσών και ελληνικούς χάρτες πλοήγησης), δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων κ.α.

Επίσης, η πιο πλούσια έκδοση, η η Prestige εξοπλίζεται με το Σύστημα Multi-view camera, με τέσσερις κάμερες θέασης, αλλά και με το Σύστημα Blind Spot Warning για έλεγχο του τυφλού σημείου κατά τους ελιγμούς ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας.  Το νέο μοντέλο κοστίζει από 15.980€, και συνοδεύεται από 5 Χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση και 3 Χρόνια Οδική Βοήθεια.