Την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο, προφανώς και στη συμπεριφορά, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έδειξε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Χουδέτσι του νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός, παρά τους εσωκομματικούς τριγμούς και τις έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο που προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εις βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου, επέλεξε για μια ακόμα φορά να έχει στο πλάι του τον «αψύ Σφακιανό», δίνοντας σαφές μήνυμα για το πολιτικό ύφος και ήθος που επιλέγει για την κυβέρνησή του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να εκτρέψει την πολιτική συζήτηση, φέρνοντας στην επικαιρότητα άλλα θέματα, ενώ επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη για ζωντανή τηλεμαχία.

Το «φουριάρικο κατσίκι»

Αναφορικά με την πρόταση για το debate των δύο πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια ευθεία επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε, με το άκουσμα της πρότασης ο κ. Μητσοτάκης έκανε σαν «φουριάρικο κατσίκι», προσπαθώντας να το αποφύγει.

«Και καθώς άρχισε να πηδάει αριστερά και δεξιά για να το αποφύγει, προσπάθησε να πιαστεί από όπου έβρισκε μπροστά του. Το πρώτο πράγμα που βρήκε να πιαστεί ήταν τα παντελόνια του Πολάκη. Και κρύφτηκε από πίσω» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να αναδείξει ως κεντρικό ζήτημα την πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού.

Οι πολιτικοί και οι offshore

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού, σε κυβερνώντες με offshore, ξεχνώντας ότι ένα μέλος της οικογένειας Κόκκαλη, ο Πέτρος Κόκκαλης βρίσκεται στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

«Θα μας κυβερνήσει ξανά η δυναστεία των offshore ή θα συνεχίσουμε μπροστά με τη στήριξη του ελληνικού λαού;» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, αγνοώντας προφανώς το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» όπου αποκαλύπτει τα βήματα της οικογένειας Κόκκαλη για το κλείσιμο των offshore μετά τη δημοσίευση των Panama Papers στις αρχές Απριλίου του 2016.