Εξουθενωμένη από τη σκληρή μάχη κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για το εισιτήριο στα ημιτελικά του Champions League, η Τότεναμ υποδέχτηκε τη Μπράιτον για την 33η αγωνιστική της Premier League και έφτασε στη νίκη με γκολ του Έρικσεν στην εκπνοή.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μπορεί να είχε τον έλεγχο του αγώνα, να δημιούργησε 29 τελικές και να είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, ως και 78% όμως δεν μπορούσε να σκοράρει.

Τη λύση έδωσε εν τέλει ο Κρίστιαν Έρικσεν στο 88ο λεπτό. Ο Δάνος έκανε το μακρινό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ράιαν και έτσι οι Σπερς πήραν το τρίποντο (1-0) και ανέβηκαν στους 70 βαθμούς (3η θέση και +3 από Τσέλσι), ενώ η Μπράιτον έμεινε 17η με 34.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ρόουζ, Έρικσεν, Ουανιάμα (82′ Ντέιβις), Ντέλε Άλι, Λούκας Μόουρα (80′ Γιάνσεν), Γιορέντε, Σον (91′ Φόιτ).

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Κρις Χιούτον): Ράιαν, Μοντόγια, Ντανκ, Ντάφι, Μπερνάρντο, Γκρος, Στέφενς, Μπισουμά (86′ Καγιάλ), Γιαχανμπάκς (73′ Μαρτς), Αντόνε (64′ Μάρεϊ), Λοκάντια.