Την απόφαση για το κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2019 υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα λειτουργήσουν 15 κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα και το σύνολο των δαπανών, ύψους 3.520.000 ευρώ, καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

Στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι και οικογένειες.

Για το 2019 προγραμματίζεται η φιλοξενία 12.080 ατόμων εκ των οποίων 6.910 παιδιά, 3.540 άτομα με αναπηρίες και 1.670 ηλικιωμένοι.

Δικαιούχοι

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες και οι αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Για την επιλογή των κατασκηνωτών λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Πού κατατίθεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν σχετική αίτηση στις υπηρεσίες των Δήμων, ενώ για τις κατασκηνώσεις στις οποίες φιλοξενούνται άτομα με αναπηρίες οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.).

Το συμβολικό ποσό συμμετοχής

Οι κατασκηνωτές καταβάλλουν συμβολικό ποσό συμμετοχής.

Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι 30 ευρώ για όλη την κατασκηνωτική περίοδο, ενώ τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, ανέργων, δικαιούχων του ΚΕΑ, όπως και τα άτομα με αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες), δεν καταβάλλουν συμμετοχή.

Οι κατασκηνώσεις