Θύμα επίθεσης «εξαγριωμένων πολιτών» που εικάζεται ότι πρόσκεινται στο κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπεσε την Κυριακή ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός στρατιώτη στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα ο Κιλιτσντάρογλου το πρωί της Κυριακής έδωσε το παρόν στην κηδεία του 26χρονου φαντάρου Γενέρ Κιρικτσί, μαζί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος προέρχεται από το CHP.

Ο φαντάρος έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση εναντίον κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στα σύνορα με το Ιράκ την Παρασκευή.

Το πλήθος  όταν ο Κιλιτσντάρογλου έφτασε στην κηδεία επιχείρησε να του επιτεθεί με σπρωξιές και βρισιές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των αρχών για να τον απομακρύνουν ασφαλώς από το σημείο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα τουρκικά ΜΜΕ η αστυνομία μετέφερε τον Κιλιτσντάρογλου σε ένα σπίτι για ασφάλεια, ωστόσο το πλήθος τους ακολούθησε και απέκλεισε το σπίτι, στο οποίο οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και συνέχισαν να διαμαρτύρονται, με δυνάμεις της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής να επιχειρούν για την προστασία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε κατηγορήσει τόσο τον Κιλιτσντάρογλου όσο και άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης για στήριξη του ΡΚΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και ενώ η οργή του Ερντογάν, αναζητά τρόπους να ξεσπάσει σε όσους του στέρησαν τη νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, επίσης από το κόμμα της αντιπολίτευσης, που έχει δεχτεί τα πυρά του κυβερνώντος ΑΚΡ, αλλά και του Τούρκου προέδρου, με αιτήματα ακόμα και επανάληψης της ψηφοφορίας γιόρτασε τη νίκη του στο Μάλτεπε, παρουσία δεκάδων χιλιάδων οπαδών του.