Ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε «σθεναρά» τις «αποτρόπαιες πράξεις» και τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στη Σρι Λάνκα.

«Βαθιά θλίψη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και ξενοδοχείων στη Σρι Λάνκα. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις. Όλη η αλληλεγγύη μας με το λαό της Σρι Λάνκα και οι σκέψεις μας στους συγγενείς των θυμάτων αυτή την ημέρα του Πάσχα» έγραψε ο γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε επίσης με «τον πιο σθεναρό τρόπο» αυτές τις «απεχθείς επιθέσεις», κατά τις οποίες τουλάχιστον 35 ξένοι υπήκοοι σκοτώθηκαν, χωρίς να διευκρινίζει σε αυτό το στάδιο κατά πόσον στα θύματα περιλαμβάνονται γάλλοι πολίτες.

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε από την πλευρά της πως «το θρησκευτικό μίσος και η μισαλλοδοξία που επιδείχθηκαν με τρομερό τρόπο σήμερα δεν πρέπει να υπερισχύσουν», μετά τις φονικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

Εξέφρασε τη λύπη της που «άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν το Πάσχα τέθηκαν εκ προθέσεως στο στόχαστρο», σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που αναρτήθηκε από εκπρόσωπό της στο Twitter.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε στο Twitter «τις τρομερές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και ξενοδοχείων» στη Σρι Λάνκα.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια από το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών προς το λαό της Σρι Λάνκα» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας!»

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)