Πρεμιέρα κάνει τη Μεγάλη Δευτέρα η προανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων. Οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας και τα δήλωσαν το 2008 (πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα) μπορούν έως τις 24 Ιουνίου να διορθώσουν σε περίπτωση λάθους τα αποτελέσματα της επεξεργασίας. Την ίδια ώρα, δίνεται νέα παράταση σε 11 περιοχές της χώρας προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη συλλογή δηλώσεων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης.

Ολα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και ελεγχθεί από τον ανάδοχο θα αναρτηθούν σε μια πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr). Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet σε διάστημα δύο μηνών να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη και στην περίπτωση αυτή, να υποβάλλουν αίτηση για επανεξέταση των στοιχείων.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν έναν αναλυτικό οδηγό με 11 ερωτήσεις – απαντήσεις με όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητη περιουσία στον Δήμο της Αθήνας προκειμένου να κατοχυρώσουν την περιουσία τους.

-Πώς θα γίνει η προανάρτηση;

-Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση ιδιοκτησίας;

-Πώς διορθώνονται τα λάθη στα συμβόλαια κατά την ηλεκτρονική προανάρτηση

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Τι πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο της Αθήνας