Καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο, ο Γιάννης Μώραλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσήλθαν στην αίθουσα Red 1925 του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» για να ξεδιπλώσουν το όραμα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για το πρώτο λιμάνι της χώρας, την επόμενη πενταετία.  Είναι η επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού που θριάμβευσε το 2014 και ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης του πειραϊκού λαού.

Μόλις κόπασαν τα χειροκροτήματα πήρε το λόγο ο Γιάννης Μώραλης και θύμισε σε όλους τους παρευρισκόμενους τα σημαντικά έργα που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Τα έργα, πολλά από τα οποία ολοκληρώθηκαν, και άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς είναι μακράς πνοής, έργα υποδομής που θα διαρκέσουν για δεκαετίες. Εκανε μία παύση ο Γιάννης Μώραλης και στράφηκε στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη με τον οποίο ξεκίνησε  αυτή τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια. «Αποκτήσαμε τη χαμένη περηφάνια μας και αποκτούμε την αισιοδοξία μας για ένα καλύτερο μέλλον για τον Πειραιά» τόνισε ο Γιάννης Μώραλης, σημειώνοντας πως «βρήκαμε ένα δήμο σε οικονομική ασφυξία, βρήκαμε μια χαμένη χρονιά για όλη τη χώρα».«Το 2014 βάλαμε τον πήχη ψηλά. Βάλαμε την ψυχή μας, τη δουλειά μας, καταφέραμε πολλά» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος εξαίροντας την προσφορά του κ. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού στην πόλη του Πειραιά.

Ο Γιάννης Μώραλης μίλησε με ξεκάθαρες κουβέντες για απτά πράγματα, για τον τρόπο δράσης του όλα αυτά τα χρόνια. Εξήγησε πως έβαλαν  κάτω τον χάρτη της πόλης, μίλησαν, είδαν, άκουσαν όσα είχαν να πουν χιλιάδες Πειραιώτες. Και είδαμε την πόλη στην πραγματική της διάσταση, τα προβλήματά της, συγκεράσαμε τις γνώσεις μας, τις ιδέες εξειδικευμένων ανθρώπων και τις αξιοποιήσαμε για να υπερβούμε δυσκολίες. «Οχι πρόσκαιρα αλλά μακροχρόνια». «Εκπονήσαμε το μακροχρόνιο σχέδιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για τα επόμενα χρόνια. «Είναι το όραμα που έχουμε όλοι. Εμείς που ζούμε εδω, οι επισκέπτες, κάθε άνθρωπος που περνά από την πόλη και θέλει το καλύτερο για αυτήν».

Ο Γιάννης Μώραλης δεσμεύτηκε ότι ο Πειραιάς δεν θα γυρίσει πίσω. Ζητάμε να μεταφέρετε το μήνυμα ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να πάμε σε πειραματισμούς» είπε, αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του.

Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν είμαστε ένας κομματικός συνδυασμός. Στον Πειραιά πρέπει να πάμε όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε την πόλη μπροστά. Οι ομάδες είναι αυτές κερδίζουν» πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της επόμενης ημέρας για τον Πειραιά, οι οποίοι καλύπτουν κάθε πτυχή της λειτουργίας της πόλης.

Βαγγέλης Μαρινάκης : «Εχω μόνο να δώσω και τίποτα να πάρω».

Τα χειροκροτήματα πλημμύρισαν ξανά την ιστορική αίθουσα. Και όλοι περίμεναν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μιλήσει. Να πει ότι και την επόμενη πενταετία θα βοηθήσει, θα είναι στο Συνδυασμό, παρών στο Δήμο, χορηγός, βοηθός και αρωγός αθόρυβος και ουσιαστικός. «Εχω μόνο να δώσω και τίποτα να πάρω».

Έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μώραλη και τους υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων την εκ νέου υποψήφιότητα του για δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, τονίζοντας πως την επόμενη ημέρα όλοι καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την πόλη και σημειώνοντας πως για τον ίδιο, η θέση ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου, δεν είναι είναι συνυφασμένη με το ίδιο όφελος, με το κέρδος. Είναι μία θέση ευθύνης και προσφοράς. Οχι προσποριμού.

Μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για όσα έγιναν αυτά τα χρόνια και εξέφρασε όμως και την απογοήτευσή του, όχι μόνο δική του αλλά και χιλιάδων Πειραιωτών, για την απουσία της κυβέρνησης από τον Πειραιά. Όχι μόνο έλειψαν, δεν συνεισέφεραν σε κάτι, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, σε ένα από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης,  αλλά τον στοχοποίησαν.

Ασκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησηςγια την παντελή απουσία της από τον Πειραιά. Όπως είπε «παρακάμψαμε δυσκολίες και εμπόδια. Δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κεντρικού κράτους» δίνοντας το έναυσμα για μια ακόμη καλύτερη και ανοδική πορεία στον Πειραιά. «Θα γίνουν πολλά περισσότερα» είπε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «την πιο ανακόλουθη όλων των εποχών», στηριζόμενος σε μια σειρά επιχειρημάτων, τονίζοντας πως «ο Πειραιάς θα στείλει το μήνυμα για να μπει τέλος στη διαρκή παρωδία που παρακολουθούμε».

«Είπαν ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο. Θα προστάτευαν τα σπίτια των Ελλήνων. Κάθε μέρα τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Θα υπερασπιζόντουσαν τα δικαιώματα των πολιτών – Είδαμε να ρίχνουν χημικά σε παιδάκια και οικογένειες που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας. Θα έφερναν διαφάνεια στο δημόσιο βίο, αλλά ξεπούλησαν την περιουσία μας για τα υπόλοιπα 100 χρόνια. Με τη βοήθεια κρατικών λειτουργών καταργούν κάθε έννοια συνταγματικότητας και διάκρισης εξουσιών. Ο Πειραιάς με τη βαριά του ιστορία να στείλει ηχηρό μήνυμα να μπει τέλος στην παρωδία που βιώνουμε. Κανείς σκεπτόμενος πολίτης να μην είναι παρατηρητής» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως «αποτελούμε εγγυητές για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στην καρδιά των πολιτών», τους οποίους κάλεσε «να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και μια δυνατή γροθιά».

«Ας αγκαλιάσουμε τους πάντες, ακόμη και τους αντιπάλους μας» είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας πως «στον Πειραιά που θέλουμε δεν περισσεύει κανείς».

«Ας αναζητήσουν τη διαπλοκή μακριά από εμένα, από εμάς»

Συγκινημένος από χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρευρισκομένων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή γνώριζα τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η νίκη μας, όμως δεν μπορούσα να φανταστώ αυτόν τον πόλεμο στο πρόσωπό μου. Δεν έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο απλά επενδύω στη χώρα μου τα λεφτά που βγάζω από την δραστηριότητά μου στο εξωτερικό. Δεν περίμενα ποτέ ότι η προσφορά μου θα ήταν αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ας αναζητήσουν τη διαπλοκή μακριά από εμένα, από εμάς. Το ξέρετε πολύ καλά όλοι ότι δεν λυγίζω όπως είπε και ο Καζατζάκης Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει. Και αντέχει όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως εγώ που δεν έχω σχέση με στημένες κατηγορίες».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, σημείωσε πως «να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αλλάζαμε τίποτα από αυτό το ταξίδι. Άλλωστε το αυθόρμητο χαμόγελο των φίλων μας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και δύναμη να ξεπερνώ κάθε εμπόδιο», καλώντας τους κατοίκους του Πειραιά να ανανεώσουν το συμβόλαιο καρδιάς που υπογράψαμε το 2014, ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί το μεγάλο στοίχημα να παραδώσουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα που τους αξίζει.

«Σε αυτόν τον τίμιο αγώνα για μια ακόμα μεγάλη νίκη δηλώνω «παρών» στο ψηφοδέλτιο διπλά σε όλους εσάς, διπλά στα παιδιά του Πειραιά! Ζήτω ο Πειραιάς!» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.