Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες της μια από τις δύο αρχαιοφύλακες, καθώς και των δύο τουριστών που ήταν μπροστά όταν ένας κεραυνός έπεσε στο κουβούκλιο των εκδοτηρίων της Ακρόπολης. Οι δύο τουρίστες τραυματίστηκαν ελαφριά από τα τζάμια που εκτοξεύτηκαν από το κουβούκλιο. Ελαφρώς πιο σοβαρή είναι η κατάσταση των δύο αρχαιοφυλακών, μία εκ των οποίων μάλιστα φέρει εγκαύματα και χτυπήματα από τα θραύσματα σε όλο της το σώμα.

Και οι τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Οι δύο τουρίστες πήραν εξιτήριο, ενώ παραμένουν στο νοσοκομείο προληπτικά οι δύο αρχαιοφύλακες. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δύο τουρίστες περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν όταν ο κεραυνός τραυμάτισε 4 άτομα, δύο γυναίκες και δύο αρχαιοφύλακες. «Ξαφνικά ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο. Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια και μας χτύπησαν. Κοίταξαν γύρω μου και είδα μία κοπέλα που φώναζε «Κεραυνός» . Τρέξαμε κοντά και περιμέναμε το ασθενοφόρο», ανέφεραν οι δύο τουρίστες στην κάμερα.

Οι τουρίστες αποκάλυψαν στην κάμερα πως μία από τους τραυματίες ήταν μέσα στα αίματα και είχε καμμένα μαλλιά.

«Με χτύπησε μία λάμψη. Έπεσα κάτω. Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε. Πώς βγήκα δεν ξέρω, με βοήθησε ένας Κινέζος. Είμαι καμένη», περιγράφει η μία από τις δύο τραυματισμένες αρχαιοφύλακες, που μάλιστα μόλις πρόσφατα ανέλαβε υπηρεσία, με οκτάμηνη σύμβαση.  Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έδειξε και τα σημάδια στο σώμα της από το χτύπημα του κεραυνού και από τα θραύσματα που την χτύπησαν.

 
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από