Την Ακρόπολη και συγκεκριμένα το κοβούκλιο εκδοσης εισιτηρίων στο Ερέχθειο χτύπησε κεραυνός το μεσημέρι της Τετάρτης προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.  Στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου έσπευσαν αμέσως σθενοφόρα και μετέφεραν τους τραματίες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.  Για λόγους ασφαλείας αμέσεως μετά το περιστατικό, ο αρχαιολογικός χώρος έκλεισε.  Στην πόλη επικρατεί κακοκαιρία και ισυρές βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από κεραυνούς.

Ο κεραυνός έπεσε στo κουβούκλιο των εισιτηρίων. Από το χτύπημα του κεραυνού τραυματίστηκαν δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες που φέρουν τραύματα από τα τζάμια που έσπασαν από το κουβούκλιο. Ο κεραυνός ήταν τόσο ισχυρός που διέλυσε το αλεξικέραυνο και το κουβούκλιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Το ΕΚΑΒ μετέβη επιτόπου και οι τραυματίες διακομίσθηκαν στον Ευαγγελισμό. Μετά το απίστευτο περιστατικό, ο αρχαιολογικός χώρος έκλεισε. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Τα τελευταία 24ωρα οι βροχοπτώσεις είναι έντονες στην περιοχή του Λεκανοπεδίου και μάλιστα σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες χιλιάδες κεραυνοί στον αττικό ουρανό.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Τετάρτη.

Αναλυτικά:

1. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που εκδηλώνονται στην Αττική αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

2. Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά μέχρι βραδινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.