Ένα ακόμα επεισόδιο στην διαμάχη της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τους Ειδικούς Φρουρούς πρόσθεσε η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα.

Η κυρία Παπακώστα, σχολιάζοντας τις αναφορές στην Μαρία Αντουανέτα με αφορμή τη δήλωσή της όπου παρομοίασε τα Εξάρχεια με τη Μονμάρτη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναρωτήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, ως τι μιλούν όσοι σχολιάζουν τη δήλωσή.

«Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τί μιλούν; Ως sans cullotes («αβράκωτοι»); Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς» ανέφερε η κυρία Παπακώστα, συμπληρώνοντας ότι «στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια».

«Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους…» κατέληξε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αναφερόμενη στα Εξάρχεια ως «κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες…».