Ολημερίς μετρούσανε και το… αποτέλεσμα έμενε το ίδιο είναι η φράση που ταιριάζει στην περίπτωση της Κωνσταντινούπολης, καθώς ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί την ήττα του, η οποία είναι ξεκάθαρη σε όλους τους άλλους.

Όπως ανακοίνωσε ο υποψήφιος που κερδίζει όπως όλα δείχνουν – για μία ακόμα φορά – την εκλογική μάχη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ολοκληρώθηκε το 95% της επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων στην Κωνσταντινούπολη, και η διαφορά του με τον υποψήφιο του Ρ. Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι στις 15, 500 ψήφους, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) καθώς το κυβερνών κόμμα υπέβαλε ένσταση για όλες τις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και ζήτησε να γίνει επανακαταμέτρηση όλων των ψήφων. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε πως αν γίνει επανακαταμέτρηση σε όλες τις κάλπες της Κωνσταντινούπολης αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 238 μέρες.

Να σημειωθεί ότι στην Άγκυρα η επανακαταμέτρηση έληξε και νέος δήμαρχος ανακηρύχθηκε επισήμως ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ωστόσο να ανήκει στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ.