Σε έξαρση βρίσκεται ο ρατσισμός στα ποδοσφαιρική γήπεδα, με τα παραδείγματα όσο περνάει ο καιρός να πληθαίνουν. Τελευταίος που βίωσε τέτοιου είδους συμπεριφορές ήταν ο Μοίζε Κεν, ο οποίος χλευάστηκε με ήχους μαϊμούδων από τους αντίπαλους οπαδούς στο παιχνίδι της Γιουβέντους με την Κάλιαρι.

Το συμβάν αυτό έχει προκαλέσει σάλο στην ποδοσφαιρική κοινότητα, με πολλούς αθλητές που έχουν πέσει θύματα του ρατσισμού να μιλούν για το φαινόμενο που ταλανίζει διαχρονικά τόσο τον αθλητισμό όσο και την κοινωνία. Από τον Πογκμπά, τον Στέρλινγκ και τον Ντεπάι, όλοι τάχθηκαν με τα λόγια τους κατά του ρατσισμού, όμως οι πιο συγκλονιστικές δηλώσεις ήρθαν δια στόματος Ντάνι Ρόουζ.

Ο ακραίος μπακ της Τότεναμ, ο οποίος ήταν αποδέκτης ρατσιστικών συνθημάτων και στο ματς της Αγγλίας με το Μαυροβούνιο, ξέσπασε κατά του φαινομένου, τονίζοντας μάλιστα πως εξαιτίας τέτοιων επιθέσεων ανυπομονεί να κρεμάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Εγώ δεν μπορώ άλλο. Έχω προγραμματίσει έτσι τον εαυτό μου που σκέφτομαι θα παίξω άλλα πέντε – έξι χρόνια και πραγματικά ανυπομονώ αυτή τη στιγμή να φύγω από το ποδόσφαιρο.Έτσι αισθάνομαι. Υπάρχει τόση πολιτική σκοπιμότητα στο ποδόσφαιρο και όλα αυτά τα θέματα που πραγματικά με κάνουν να μη βλέπω την ώρα να βάλω τέλος στην καριέρα μου.

Τη στιγμή που ο προπονητής μας τιμωρείται με δύο αγωνιστικές για τη συμπεριφορά του απέναντι στον διαιτητή, οι ομάδες τιμωρούνται απλά με ένα μικρό πρόστιμο για πράγματα όπως η ρατσιστική συμπεριφορά. Είναι κωμικό πραγματικά».