Συνολικά 14 εμβληματικά αυτοκίνητα του παρελθόντος θα βρίσκονται στους ορόφους του μεγαλύτερου και πιο πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου της Αθήνας, με στόχο να «ταξιδέψουν» τον επισκέπτη στην ιστορία του μαγικού κόσμου των τεσσάρων τροχών.

Πρόκειται για σπάνια «κοσμήματα» μιας άλλης, νοσταλγικής εποχής, vintage τετράτροχα-θρύλους με μοναδικές τεχνικές περγαμηνές και απαράμιλλα στοιχεία σχεδιασμού, τα οποία κατάφεραν να καταθέσουν το δικό τους στίγμα, ώστε σήμερα δικαίως να θεωρούνται από ειδικούς και μη ως «έργα τέχνης φτιαγμένα από μέταλλο».

Η Ford Motor Ελλάς, τιμώντας την πλούσια αυτοκινητιστική παράδοση της μάρκας Ford, υποστηρίζει την έκθεση «Classic Cars» εκθέτοντας δύο εμβληματικά, σπορ μοντέλα της με μεγάλη ιστορία.

Ανάμεσα στα μοντέλα, μια Ford Mustang . Ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 9 Μαρτίου του 1964 και μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 1974, μια custom Mach 1 Mustang Sportsroof, με την ονομασία «Eleanor», πρωταγωνίστησε σε μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια, αυτοκινητιστικές καταδιώξεις στην ιστορία του κινηματογράφου, στο «Gone in 60 seconds». Το 2000, μία «Eleanor» Shelby Mustang GT500 του 1967, αποτέλεσε το αυτοκίνητο-φετίχ του Nicolas Cage, στο remake της ομώνυμης ταινίας.

Δίπλα του, ένα Ford Capri που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό το 1969 και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα ακόμα θρυλικό αυτοκίνητο με το λογότυπο της εταιρείας του Μπλε Οβάλ.

Το Capri εξοπλίστηκε με μια ευρεία γκάμα κινητήρων, που ξεκίναγαν από τα 1,3L και έφταναν μέχρι και τον V6 των 3,0L που απέδιδε 140 ίππους. Η παραγωγή του συνεχίστηκε μέχρι και το 1994.