Σε τριετή προγραμματισμό προσλήψεων στην Τοπική αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη προτεραιότητα στους νησιωτικούς και τους μικρούς απομακρυσμένους δήμους προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης της έμφυλης βίας, για τη ρύθμιση θεμάτων ιθαγένειας και άλλες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, ήδη έχουν κληθεί οι φορείς της αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Μάλιστα, ο κ Χαρίτσης επεσήμανε πως οι  προσλήψεις στη Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνονται στη βάση ενός σοβαρού προγραμματισμού για την κάλυψη πραγματικών, ζωτικών αναγκών που υπάρχουν και παρουσιάζονται από τους ίδιους τους ΟΤΑ.

Έκανε δε, ειδική αναφορά στο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών, το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να συνεχιστεί και γι αυτό θα υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση.