Οξύτατες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η χθεσινή δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ο οποίος είχε αναφέρει πως δεν θυμάται στα 30 χρόνια που ήταν δημοσιογράφος να έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ.

Ο κ. Κυρίτσης με την προκλητική δήλωση που έκανε με αφορμή τις προτεινόμενες αλλαγές για τον Ποινικό Κώδικα και τη μετατροπή της κατοχής εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκάλεσε την έκρηξη ανθρώπων που είχαν ζήσει την τραγωδία της Marfin το 2010 όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι μετά από ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους στο εσωτερικό του υποκαταστήματος.

Μετά τα φίλια «πυρά» που δέχθηκε ο κ. Κυρίτσης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη ο οποίος ανέφερε πως «εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin» ήρθε σήμερα να απαντήσει στον βουλευτή που έπαθε… αμνησία ξεχνώντας τους νεκρούς του 2010 μία από τις γυναίκες που βρισκόταν στο κτίριο τις Marfin τη μοιραία μέρα και εκλιπαρούσε για βοήθεια από το μπαλκόνι του υποκαταστήματος.

«Δεν έχω ξεπεράσει αυτό που συνέβη στην Marfin. Ένοιωσα φρικτά μόλις άκουσα τον κ. Κυρίτση. Είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται τέτοια λόγια από ανθρώπους που έχουν ψηφιστεί. Για μένα είναι κυνικό, είναι προσβλητικό στη μνήμη των νεκρών. Με πονάει, με θυμώνει αυτό που άκουσα» τόνισε οργισμένη η Μαρία Καραγιάννη μιλώντας στον ANT1.

Δεν θέλω να σκεφτώ, πρόσθεσε,  ότι το είπε συνειδητά. «Ακόμη και αν το ξέχασε όμως είναι ανεπίτρεπτο. Ζήσαμε την επιθανάτια αγωνία για πολλή ώρα. Σκεφτόμουν αν θα ζήσω για να ξαναδώ τα παιδιά μου.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Στράτος Μπαλάσκας επιτέθηκε με τη σειρά του στον κ. Κυρίτση. «Εκτός από τα θύματα της Marfin υπάρχουν και θύματα της Aστυνομίας, υπάρχουν αστυνομικοί με καμμένα πρόσωπα. Πάνω από 250 αστυνομικοί έχουν καεί τα τελευταία χρόνια» είπε για να προσθέσει.

«Τα τέσσερα θύματα της Marfin, γιατί για μένα τέσσερα ήταν,  κάηκαν από μολότοφ που ρίχτηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας. Οι δηλώσεις του κ. Κυρίτση, ξέρουμε σε ποια εκλογική πελατεία στοχεύουν .  Το λέω ευθέως. Κλείνουν το μάτι σε όσους πετούν μολότοφ. Είναι και αυτοί άλλωστε ψηφοφόροι» τόνισε.