Έρευνα για τον αλεξιπτωτιστή που έβγαζε selfie βίντεο την ώρα της πτώσης του με το αλεξίπτωτο έχει ξεκινήσει η Σχολή Διοίκησης Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) με στόχο να διαπιστωθεί ποιοι κανόνες ασφαλείας έχουν διαπιστωθεί.

Το βίντεο του συγκεκριμένου οπλίτη αναρτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα έκανε τον γύρο του διαδικτύου καθώς την ώρα της πτώσης του τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή».

Πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι η έρευνα ξεκίνησε καθώς από το βίντεο είναι οφθαλμοφανές ότι έχουν παραβιαστεί αρκετοί κανόνες ασφαλείας. «Έχουν γίνει λάθη που οδηγούν σε αδυναμία καλού ελέγχου και χειρισμού του αλεξίπτωτου».

Συνεπώς, τονίζουν, με την έρευνα – και αν κριθεί αναγκαίο και από μία πειθαρχική διαδικασία – θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα σε όλους τους στρατευμένους πως το σημαντικότερο όλων είναι η ασφάλεια. Δεν γίνεται δηλαδή να παραβιάζονται σημαντικοί κανόνες ασφαλείας και να δίνεται το κακό παράδειγμα.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως η διαδικασία έρευνας που ξεκίνησε δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι ο οπλίτης τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή».

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media: 

https://www.facebook.com/manolis.bouhlis.10/videos/1604440802991889/