Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 20 Μαρτίου και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, στις 11:00, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι κατά την τρίτη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία με τους εκπροσώπους των τραπεζών για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων απάντησαν αρνητικά στα βασικά αιτήματά της.

«Αρνήθηκαν προκλητικά να δεσμευτούν για σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι τραπεζοϋπάλληλοι και προχώρησαν σε μία προσβλητική πρόταση με «αύξηση» 2 ευρώ τον μήνα στους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 17ο κλιμάκιο και πάνω, τον Ιούλιο του 2020 και 2 ευρώ ακόμα… τον Ιούλιο του 2021» σημειώνει η ΟΤΟΕ και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Φαίνεται ότι οι νέες Διοικήσεις των Τραπεζών και οι νέοι εντολοδόχοι μέτοχοι που έχουν την εξουσία στο τραπεζικό σύστημα σήμερα, δεν κατάλαβαν ότι είναι μεγάλο ολίσθημα να θεωρούν ότι η ιστορική Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων υποβάλλει αιτήματα επαιτείας και όχι αιτήματα που εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Για μια ακόμα φορά -όπως κάνουν σταθερά εδώ και μια δεκαετία- επικαλέστηκαν τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν λόγο του ‘υψηλού’ λειτουργικού-εργασιακού κόστους»

» Τόλμησαν μάλιστα να αναφέρουν ότι οι προτάσεις τους στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την κλαδική ΣΣΕ είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για να μην υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε απολύσεις επιβεβαιώνοντας έτσι την αποστασιοποίησή τους από μια σαφή δέσμευση για την προστασία της απασχόλησης που διεκδικεί η ΟΤΟΕ».

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ στους εκπροσώπους των τραπεζών, μετά από αυτήν την προκλητική συμπεριφορά, ήταν άμεση και κατηγορηματική».

«Με απεργίες, με δυναμικές παρεμβάσεις, με ενημερωτικές συγκεντρώσεις, αξιοποιώντας παράλληλα και όλες τις υπάρχουσες θεσμικές δυνατότητες, θα απαιτήσουμε όσα δικαιούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι και η αξιοπρέπεια του κλάδου μας» υπογραμμίζει η ΟΤΟΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από