Τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, τον άνθρωπο ο οποίος είχε βρίσει τον Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας και χαρακτήριζε εκβιαστές τεχνικούς ραδιοφωνικού σταθμού οι οποίοι ήθελαν να προχωρήσουν σε απεργία επειδή ήταν απλήρωτοι,  επιβραβεύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΡΤ, την ώρα της εκπομπής του κ. Αρβανίτη ανακοίνωσε τα 16 πρώτα ονόματα υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και του δημοσιογράφου.

Στη συνέχεια ο οικοδεσπότης της εκπομπής αποχώρησε με ένα βίντεο… αποχαιρετισμού που είχε ετοιμαστεί από πριν, λέγοντας ότι είναι μια επίπονη διαδικασία και την αποδέχθηκε με χαρά.

Ο Κώστας Αρβανίτης  έχει βρεθεί στη διάρκεια της δημοσιογραφικής του καριέρας σε αρκετά μέσα ενημέρωσης (MEGA, ΕΡΤ, «Κόκκινο 105,5», στην 24 media και εσχάτως ξανά στην ΕΡΤ με δική του εκπομπή υπερασπιζόμενος πάντα τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε όταν βρισκόταν στα έδρανα της Αντιπολίτευσης είτε ως κυβέρνηση.

«Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι τον λένε. Είναι ότι είναι» έλεγε με χαρακτηριστική άνεση ο κ. Αρβανίτης στις αρχές του 2015 για τον Αντώνη Σαμαρά όταν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο». Τότε μάλιστα και παρά το σάλο που είχε ξεσπάσει, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ που ζητούσε την παραίτησή του, σημείωνε πως η απαίτηση της εκπροσώπου εντάσσεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στις τελευταίες θέσεις όσο αφορά στην ελευθερία του Τύπου. Την ίδια εποχή μάλιστα, έλεγε, επίσης με χαρακτηριστική άνεση ακροδεξιά την κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τότε, υπήρξε αντίδραση και από την Κουμουνδούρου. «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί την αντίληψη των κομματικά στρατευμένων δημοσιογράφων», αλλά σημείωναν με νόημα ότι «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει». Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, φαίνεται πως όχι μόνο – ουσιαστικά – τις υιοθετούν αλλά και τις επιβραβεύουν.

Ήταν ο ίδιος ο «αριστερός» Κώστας Αρβανίτης, που χαρακτήριζε ως διευθυντής στο Κόκκινο, εκβιαστές τους τεχνικούς του σταθμού επειδή ήθελαν να κάνουν απεργία επειδή ήταν απλήρωτοι δύο μήνες. «Αποφάσισαν να κλείσουν το Κόκκινο οι τεχνικοί και εμείς για να το αποτρέψουμε  αποφασίσαμε να προωθηθεί η πληρωμή. Εκβιαστικό ήταν και πληρώθηκαν» έλεγε.