Εξυγίανση made in Αζερμπαϊτζάν! Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο στην Τούμπα για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τα σφυρίγματα του διαιτητή, Αλιγιάρ Αγκαγέν, να προκαλούν την οργή του Νταμίρ Κάναντι και των ποδοσφαιριστών του.

Ο Αζέρος στο 36’ έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπρούνο, τη στιγμή που ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έβγαινε φάτσα με τον Πασχαλάκη, ενώ στο 45+3’ έδωσε πέναλτι σε μία φάση, που θεώρησε ότι ο Μάντσον ανέτρεψε τον Ακπομ. Μία πολύ δύσκολη φάση και ένα πέναλτι που ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά. Στο 15’ ο Αγκαγέν είχε δώσει και πάλι πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, σε μαρκάρισμα του Κατράνη πάνω στον Ακπομ.

Ο Αζέρος, πάντως, στο 74’ δεν ήταν το ίδιο… ευαίσθητος, όταν ο Σάκχοφ έπεσε με δύναμη πάνω στον Μπρούνο και πέταξε στο έδαφος τον Βραζιλιάνο. Ο μέσος του ΠΑΟΚ γκρέμισε τον αντίπαλό του, αλλά ο ρέφερι από το Αζερμπαϊτζάν έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μια διαιτησία, που όπως είναι λογικό προκάλεσε παράπονα στο εσωτερικό του Ατρομήτου.

Οι Ασπρόμαυροι χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα βρέθηκαν να παίζουν στο μισό γήπεδο τον Ατρόμητο που είχε μια πολύ σφιχτή άμυνα που δύσκολα οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου μπορούσαν να διασπάσουν.

Οι Περιστεριώτες, επιθετικά πατούσαν στην περιοχή του ΠΑΟΚ με γρήγορές αντεπιθέσεις με τον Μπρούνο να είναι ο κύριος εκφραστής αυτών των προσπαθειών. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 6ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες ο Μάντσον ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, αλλά αστόχησε στην τελική του προσπάθεια.

Ο Δικέφαλος απάντησε στο 15ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Άκπομ από τον Κατράνη. Το εκτέλεσε ο Βιερίνια, αλλά δεν κατάφερε να ξεγελάσει τον Θεοδωράκη που έπεσε στην σωστή γωνία και έδιωξε την μπάλα. Η επόμενη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήταν στο 24′ με τον αρχηγό του Δικεφάλου από τα αριστερά νια πιάνει το δυνατό σουτ με τη μπάλα να σκάει κάτω και να παίρνει περίεργα φάλτσα. Ο Θεοδωράκης δεν ξεγελάστηκε διώχνοντας τον κίνδυνο.

Για ένα δεκάλεπτο περίπου ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Από τη μια το χαμένο πέναλτι του Βιερίνια και από την άλλη η αναγκαστική αλλαγή του Μαουρίσιο, την θέση του πήρε ο Σάκχοφ, έριξαν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου. Αυτό το γεγονός ο Ατρόμητος δεν το εκμεταλλεύτηκε που αρκέστηκε να βλέπει τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της εστίας του Θεοδωράκη.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος ήταν φανερό ότι ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 36’ ο Αζέρος διαιτητής και ο βοηθός έκοψαν με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπρούνο, πριν ο Βραζιλιάνος βγει τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Δεύτερο πέναλτι και 2-0 από Μπίσεσβαρ

Αυτό δεν το τελικό σκορ για το πρώτο ημίχρονο καθώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στις καθυστερήσεις και πάλι από τον Άκπομ. Ο Άγγλος επιθετικός μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πέρασε τον Σάκιτς, με τον Μάντσον να μπαίνει στη φάση. Ο Αζέρος θεώρησε ότι ο παίκτης του Ατρομήτου ανέτρεψε τον Ακπομ και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να το εκτελεί διπλασιάζοντας τα γκολ για την ομάδα του 2-0. Ένα πέναλτι, πάντως, που ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά…

Ο Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σε σχηματισμό 3-5-2. Αντίθετά ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνέχισε με τους «11» που έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος με την ψυχολογία στα ύψη βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να πετύχει περισσότερα τέρματα προσφέροντας ταυτόχρονα και θέαμα