Η Μπάγερν Μονάχου έκλεισε μια «χρυσή» χορηγική συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία της BMW, η οποία θα έχει δεκαετή ισχύ και θα ξεκινήσει από το 2025. Φυσικά πρόκειται για μια χορηγία που θα επιφέρει πολλά χρήματα και οφέλη στους Βαυαρούς, με τις δύο πλευρές να είναι απόλυτα ευχαριστημένες από το deal.

«Και τα δύο μέρη υπέγραψαν ήδη μια επιστολή προθέσεων το περασμένο έτος» εξήγησε ο διευθυντής του εποπτικού συμβουλίου της Μπάγερν, Εντμουντ Στόιμπερ, στο Magazin.

Η BMW θα χρηματοδοτήσει τους Βαυαρούς αντικαθιστώντας την Audi, αγοράζοντας επίσης το 8,33% των μετοχών της Μπάγερν, που κατέχει σήμερα η ανταγωνιστική της εταιρεία. Η Μπάγερν αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία και τους λόγους, αλλά και τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η BMW θα πληρώσει για την αγορά μετοχών και τη χορηγία (καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης), συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά τη χορηγία, εκτιμάται ότι η BMW θα διπλασιάσει το ποσό που πληρώνει σήμερα η Audi. Αυτό θα σήμαινε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, μιας και η εταιρεία του ομίλου Volkswagen δίνει ετησίως 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η Audi είναι μέτοχος της Μπάγερν από το 2011 και η τρέχουσα συμφωνία χορηγίας διαρκεί μέχρι το 2025. Μάλιστα πραγματοποιούνται συζητήσεις για την καταγγελία της σύμβασης νωρίτερα.