Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απολογήθηκε, μέσω των δικηγόρων του, ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την συμπεριφορά του μετά το ματς ΠΑΟΚ-Πανιώνιος για το Κύπελλο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, με γραπτή δήλωση του, στην Πειθαρχική Επιτροπή απολογείται και ζητεί συγγνώμη για τα όσα είπε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με τους κυανέρυθρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου του άσκησε δίωξη για δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με τον Λουτσέσκου να απολογείται.

«Ζητώ συγγνώμη για αυτή την λεκτική υπερβολή που χρησιμοποίησα. Ήταν ένας έντονος αγώνας και η δήλωσή μου έγινε υπό συνθήκες ψυχικής έντασης και εκνευρισμού. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανέναν».

«Δεν τιμά ένα δημόσιο πρόσωπο να εκφράζεται έτσι, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψυχική του φόρτιση. Του ξέφυγε του ανθρώπου μια λέξη που χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στην κοινωνία. Εξέφρασε μια κρίση για τον τρόπο παιξίματος της αντίπαλης ομάδας και για το γεγονός ότι δεν έκαναν σέντρα, ανέφερε ο δικηγόρος Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Ο δικηγόρος Λάμπρος Μπίρδας που επίσης εκπροσώπησε τον Λουτσέσκου, είπε ότι η δίωξη πρέπει να απορριφθεί επειδή ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν ονομάτισε κάποιον και επικαλέστηκε μάλιστα και ένα δεδικασμένο με την δήλωση του Τζιμπριλ Σισέ μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού το 2011, όπου ο τότε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος δεν άσκησε δίωξη και έστειλε την υπόθεση στο αρχείο, διότι ο Γάλλος μιλούσε σε πρώτο πρόσωπο και αναφερόταν στη δική του ψυχική κατάσταση.

«Δεν υπήρξε κάποιος θιγόμενος, ούτε τότε, ούτε τώρα. Δεν προσδιορίζεται το πρόσωπο. Για να θεωρηθεί υπότροπος πρέπει να έχει επαναλάβει την ίδια παράβαση, όμως την προηγούμενη φορά στράφηκε κατά των δικαιοδοτικών οργάνων για το περσινό πρωτάθλημα. Δεν είναι το ίδιο αδίκημα», ανέφερε ο νομικός.