Την αντίδραση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη προκάλεσε η δημοσίευση εσωτερικού εγγράφου αλυσίδας σουπερμάρκετ προς τους εργαζομένους του, με το οποίο τους προέτρεπε να χαμογελούν γιατί έχουν… δουλειά.

Ο κ. Νεφελούδης ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το αρμόδιο υπουργείο «παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην αγορά εργασίας, με κεντρικό γνώμονα την προστασία της αξιοπρέπειας στο χώρο της εργασίας». Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, το θετικό είναι ότι υπήρξε έντονη κοινωνική αντίδραση, ενώ σημείωσε ότι και η εταιρεία κράτησε αποστάσεις από το θέμα.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας εκτίμησε ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου καθώς, όπως είπε, αυτό το γεγονός παραβιάζει και βασικές αρχές του κανονισμού εργασίας. «Υπάρχει αρκετά καλή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι έχουν διενεργηθεί αρκετοί έλεγχοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ και οι τελευταίοι αφορούσαν την εφαρμογή του νόμου για τον κατώτατο μισθό. «Η επιχείρηση εφαρμόζει την αύξηση του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο κ. Νεφελούδης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το γεγονός της κοινοποίησης του σημειώματος προς τους εργαζόμενους της αλυσίδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την ίδια την εταιρεία.

«Δεν επιτρέπεται να εκτίθεται η επιχειρηματικότητα με τέτοιου τύπου ενέργειες», σχολίασε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ