Τους επαίνους του Βλαντίμιρ Πούτιν απέσπασε ο Νικολάς Μαδούρο επειδή δεν συνέλαβε  τον Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή στο Καράκας.

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας την απόφαση να μην συλλάβει τον ηγέτη της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό μετά την επιστροφή του στο Καράκας, απέφυγε τις προκλήσεις, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Λατινομαερικανικών χωρών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Σετίνιν.

Ανέφερε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενήργησε σοφά και απέφυγε τις προκλήσεις, στις οποίες την παρότρυναν επίμονα». Ο Σετίνιν εκτίμησε το γεγονός αυτό μαρτυρά τη διάθεση «της νόμιμης κυβέρνησης Μαδούρο για ειρηνική διευθέτηση, χωρίς κατακλυσμούς στο εσωτερικό».

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας είχε απαγορεύσει στον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος, να φύγει από την χώρα. Ωστόσο εκείνος κατάφερε να φύγει.

Στις 22 Φεβρουαρίου έφθασε στην παραμεθόριο πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, όπου βρίσκεται το κέντρο διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πολίτες της Βενεζουέλας. Την προηγούμενη εβδομάδα  ο Γκουαϊδό επισκέφθηκε την Κολομβία , την Βραζιλία , την Παραγουάη, την Αργεντινή και τον Ισημερινό. Περισσότερες από 50 χώρες έχουν αναγνωρίσει τον 35χρονο Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ