Περίπου έναν μήνα από την κλήρωση που τους έφερε αντίπαλους στο BCL, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ρίχνονται στην «μάχη» (19:30, Novasports 2) για την πρόκριση στην 8αδα της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για τέταρτη φορά φέτος με τον Δικέφαλο του βορρά να μετρά δύο νίκες (η μία σε νοκ άουτ στο κύπελλο) και την Ένωση μία ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά θα συναντηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση οι δυο τους.

Για τον ΠΑΟΚ που έχει συσπειρωθεί γι’ αυτό το ματς, μετά τα (οικονομικά) προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του, δεν θα αγωνιστεί ο Τζαμάλ Τζόουνς που πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο αλλά θα έχει τον Γουίλ Χάτσερ που ξεπέρασε το πρόβλημα στο χέρι.

Η κάτοχος του BCL, ΑΕΚ, που έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση κόντρα στον Προμηθέα, ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη με δύο προβλήματα. Πλην του γνωστού με τον μακροχρόνια απόντα Καββαδά, ο Λούκα Μπάνκι δεν θα έχει ούτε τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Και οι δύο ομάδες θέλουν φυσικά τη νίκη, ο μεν ΠΑΟΚ ώστε να έχει ένα αβαντάζ στη δύσκολη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, η δε ΑΕΚ για να σπάσει την αρνητική παράδοση των τελευταίων δύο χρόνων όπου μετρά 6 ήττες σε 7 ματς κόντρα στους «ασπρόμαυρους» και φυσικά να πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» έχοντας το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της στην οποία αναμένεται κοσμοσυρροή.