Για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού κατηγορείται 56χρονος κτηνοτρόφος από τη Λέσβο, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον δυο Αφγανών αιτούντων άσυλο. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Υποστήριξε πως οι δύο Αφγανοί μπήκαν στο κτήμα του για να του κλέψουν ζώα.

Χθες το απόγευμα, ένας εργαζόμενος στο κτήμα του 56χρονου κοντά στον καταυλισμό της Μόριας, τηλεφώνησε στην αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει ότι δυο αλλοδαποί βρίσκονταν μέσα στο κτήμα. Εν τω μεταξύ, στο κτήμα μετέβη  και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος δήλωσε πως πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

Οι δυο Αφγανοί ωστόσο, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα ζωοκλοπής, καταγγέλλουν ότι ο 56χρονος δεν πυροβόλησε στον αέρα, αλλά εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει. Οι καταγγελίες των δύο αλλοδαπών οδήγησαν στην απαγγελία της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε και σύλληψη ενός Αλβανού εργαζόμενου στο κτήμα του 56χρονου, ο οποίος και θα απελαθεί, αφού όπως αποδείχθηκε βρισκόταν και εργαζόταν παράνομα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη του 56χρονου ιδιοκτήτη του κτήματος ήρθε μόλις λίγες ημέρες πριν δικαστεί για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε ξεχωριστή υπόθεση. Η  δίκη είχε οριστεί για τις 12 Μαρτίου.

Ο κατηγορούμενος τον Φεβρουάριο του 2018 επιτέθηκε με ξύλο και στη συνέχεια πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στον αέρα, προκειμένου να φύγουν από την ιδιοκτησία του αιτούντες άσυλο που, όπως είχε αναφέρει και τότε, είχαν επιχειρήσει να του κλέψουν ζώα. Στην κατοχή του 56χρονου, καθώς και στο αυτοκίνητο του είχαν βρεθεί τότε τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

Ο 56χρονος κτηνοτρόφος, όσο και οι δυο Αφγανοί κρατούνται και θα προσαχθούν την Τετάρτη στον ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ