Η Μόσχα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να προτείνει τη σύναψη διμερούς συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσοος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να λυθεί αναίμακτα η κρίση στη Βενεζουέλα.

Η Ρώσοι επιχειρούν ρίξουν «γέφυρες» με τις ΗΠΑ, αφού η επιστροφή του ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, θα οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, συζήτησαν το καυτό θέμα της Βενεζουέλας.

Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα θα πρέπει να κινούνται εντός του πλαισίου των κανόνων που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, ο ρώσος ΥΠΕΞ, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της Ουάσιγκτον για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της Βενεζουέλας, λέγοντας πως «η υποκκίνηση και η καταστροφική επιρροή από εξωτερικούς παράγοντες με πρόσχημα την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία».