Δεύτερη και με μεγάλη διαφορά από τον υποψήφιο της ΝΔ, Νίκο Ταχιάο, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, την οποία ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ThessNews, πρώτος είναι ο Νίκος Ταχιάος με 21,3%, δεύτερη και με διαφορά άνω του 10% η Κατερίνα Νοτοπούλου, τρίτος ο Γιώργος Ορφανός με 10,6%, τέταρτος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,8% και πέμπτος ο Σπύρος Βούγιας με 9,2%. Ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Ζέρβας καταγράφει ποσοστό 4,5%, ενώ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ 2,9%. Ποσοστό με το οποίο θα μπουν στο δημοτικό συμβούλιο δείχνουν να πετυχαίνουν οι Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%), Μάκης Κυριζίδης (2%) και Μιχάλης Τρεμόπουλος (2%).

Ο Ν. Ταχιάος χαρακτηρίζεται αδιαμφισβήτητο φαβορί, καθώς η υποψηφιότητα του δείχνει να εδραιώνεται και να αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη δυναμική, ενώ η υποψηφιότητα της Κ. Νοτοπούλου, η οποία αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, με ποσοστό που δείχνει να διαμορφώνεται σχεδόν στο μισό του ανθυποψηφίου της, προμηνύει πανωλεθρία για το ΣΥΡΙΖΑ.