Στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, ο Μουσταφά Σέντοπ που εκλέγεται στη Ραιδεστό (Τεκίρνταγ) εξελέγη νέος πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία του τρίτου γύρου στο κοινοβούλιο συμμετείχαν 542 βουλευτές.

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Σέντοπ έλαβε 336 ψήφους, από το CHP ο Ενγκίν Αλτάι 124 ψήφους, ο βουλευτής του κόμματος HDP από τη Σμύρνη, Σερπίλ Κεμάλμπεη Πεκγκοζέγκου 46 ψήφους, ο βουλευτής του Καλού Κόμματος, Ιμάμ Χουσεΐν Φιλίζ 33 ψήφους, ενώ τρεις ψήφοι ήταν άκυρες.

Η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας έγινε επειδή ο απερχόμενος πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μπινάλι Γιλντιρίμ είναι υποψήφιος δήμαρχος για την Κωνσταντινούπολη και ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα πριν τις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου.

Ο Σέντοπ, ο οποίος είναι ο βουλευτής του AKP για την Κωνσταντινούπολη, γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1968 στη πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας, Ραιδεστό/Τεκίρνταγ, και είναι αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με το αλβανικό FMIMAGES.

Πηγή: echedoros-a.gr