Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς η ομάδα της Βαρκελώνης επικράτησε στην έδρα της «βασίλισσας» και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέτυχε σπουδαία νίκη στο Μπερναμπέου με 1-0, χάρη σε γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς στο 26′. Ο Κροάτης μέσος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή της Ρεάλ και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά, χαρίζοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στους μπλαουγκράνα.

Με τη νίκη της αυτή η Μπάρτσα αύξησε την διαφορά της από την Ρεάλ στους δώδεκα βαθμούς κι έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, περιμένοντας βέβαια να δει το αποτέλεσμα της Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία αντιμετωπίζει την Σοσιεδάδ. Αυτή την στιγμή οι μπλαουγκράνα έχουν διαφορά δέκα βαθμών από τους ροχιμπλάνκος αλλά μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο.

Η ουσία για την Μπαρτσελόνα είναι πως λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Ρεάλ για το Κύπελλο, η ομάδα της Βαρκελώνης κατάφερε να πανηγυρίσει μιαν ακόμα σημαντική νίκη στην έδρα της μεγάλης της αντιπάλου. Και είναι μια νίκη που φέρνει την Μπάρτσα πιο κοντά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως οι Καταλανοί έφτασαν με αυτή τη νίκη τις 96 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και ξεπέρασαν την «βασίλισσα» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, για πρώτη φορά μετά από 87 χρόνια.