Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά, να καταρρεύσει τμήμα της παλιάς Γέφυρας του Σταυρωμένου Ρεθύμνου, ενώ αγνοείται από το μεσημέρι οδηγός, το όχημα του οποίου είχε παρασύρει χείμαρρος.

Τμήμα της γέφυρας του Σταυρωμένου Ρεθύμνου, κατέρρευσε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μη μπορώντας να αντισταθεί στατικά στην ορμή των νερών από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Το τμήμα του δρόμου αποκλείστηκε χωρίς όμως να προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα στη διέλευση των κατοίκων, μιας και πρόκειται για την Παλαιά Γέφυρα που ένωνε τον οικισμό με την Παλαιά Εθνική Οδό πριν την Χάραξη του ΒΟΑΚ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Π.Υ. Κρήτης, αρχιπύραρχος Νίκος Λαγουδάκης.

Στο μεταξύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο δρόμο προς Σίσσες – Ηράκλειο λόγω των κατολισθήσεων που έχουν συμβεί στα πρανή τμήματα του βουνού και στα οποία δεν υπάρχει η προφύλαξη τους από τα ειδικά πλέγματα όπως σε άλλα σημεία στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Αστυνομικοί ελέγχουν τη διαδρομή και καθοδηγούν τους διερχόμενους με στόχο να υπάρχει μικρή ταχύτητα και μεγάλη προσοχή κατά τη διέλευση των οχημάτων.

Στην είσοδο επίσης, του Ρεθύμνου από το Ηράκλειο, λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης έχουν σχηματιστεί μεγάλες λακούβες με νερά οι οποίες είναι επικίνδυνες καθώς επίσης και μικροί χείμαρροι επί του οδοστρώματος από την έλευση των ομβρίων που κινούνται από τα ορεινά τμήματα και τις πλαγιές προς τη θάλασσα.

Στο μεταξύ προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν αρκετοί οικισμοί στα σύνορα του νομού Ρεθύμνου με τα Χανιά, προβλήματα τα οποία ξεκίνησαν να παρουσιάζονται νωρίς το απόγευμα και αφορούν κυρίως στα αποτελέσματα των κατολισθήσεων.

Εκκένωση σπιτιών στον Πλατανιά Ρεθύμνου

Σπίτια έχουν εκκενωθεί στον Αλικιανό, αλλά και στις Βουκολιές στα Χανιά, ενώ εδώ και λίγη ώρα εκκενώνονται και κατοικίες στο Ρέθυμνο αφού ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος υπερχείλισης του του ποταμού στον Πλατανιά.

Οι κάτοικοι που απομακρύνονται μεταφέρονται με λεωφορεία σε ΚΑΠΗ και ξενοδοχεία. Ο ποταμός έχει υπερχειλίσει, επίσης, στα Δελιανά, όπου πλημμύρισαν και εγκλωβίστηκαν κάτοικοι, σύμφωνα με το ekriti.

platanias2

Αγωνία για τον 61χρονο

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό 61χρονου που αγνοείται από το πρωί, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκόρωνα.

Ο 61χρονος κινείτο με αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη, παρασύρθηκε από χείμαρρο. Λίγες ώρες αργότερα, νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, όχι όμως και ο ίδιος που παραμένει για περίπου 12 ώρες αγνοούμενος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στον ποταμό Βατουδιάρη και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στους 30 πυροσβέστες, την 3η ΕΜΑΚ και τους εθελοντές, που «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας τον 61χρονο, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, θα προστεθούν βατραχάνθρωποι και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις έρευνες.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλης, ο οποίος έφτασε στο Ηράκλειο μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Χρ.Σπιρτζη, προκειμένου να μεταβεί σε σύσκεψη πολιτικής προστασίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, σε μια πρώτη του δήλωση, ανέφερε ότι «έχει έρθει ειδική ομάδα από την ΕΜΑΚ και με βατραχανθρώπους για να ψάξουν τον αγνοούμενο, αλλά και ειδική ομάδα, πεζοπόρου τμήματος, που θα πάει να απεγκλωβίσει όσους έχουν εγκλωβιστεί από κατολισθήσεις»

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τη νύχτα.

Πάντως, αίσιο τέλος είχε επιχείρηση απεγκλωβισμού δυο οικογενειών από την περιοχή Χλιαρό του δήμου Πλατανιά ενώ και τα 10 εγκλωβισμένα άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Σε απόγνωση οι πολίτες

Με τους απεγνωσμένους πολίτες της Κρήτης στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων συναντήθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μετά την περιπετειώδη άφιξη του στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αποτύπωσε σε μια φράση την καταστροφή που έχει σημειωθεί στο νησί, τονίζοντας στον υπουργό ότι «ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Νομό Χανίων».

Αυτό σημείωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, πριν την έναρξη της συζήτησης, σύμφωνα με το flashnews.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού συνοδευόμενου κλιμακίου Μηχανικών του Υπουργείου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, βουλευτών των Χανίων, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, δημάρχων του νομού, της τοπικής αστυνομικής ηγεσίας και φορέων του νομού.

«Ό,τι ζημιά έχει γίνει θα διορθωθεί» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο υπουργός.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης ήδη υπάρχει κλιμάκιο μηχανικών από τις προηγούμενες καταστροφές το οποίο συμπληρώνεται τώρα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές στα προβλήματα στις υποδομές, προσθέτοντας ότι η περιφέρεια Κρήτης «δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο αυτό το φορτίο των καταστροφών, οπότε θα συνδράμουν οι υπηρεσίες του υπουργείου και όσον αφορά τη χρηματοδότηση αλλά την κατασκευή και την επιδιόρθωση όλων των φθορών που είχαμε στα δίκτυα».

«Το θέμα είναι αυτή τη στιγμή μέσα στις καταστροφές, μέσα στην ένταση των φαινομένων να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και να επανέλθει το νησί στη φυσιολογική ζωή του, αμέσως μετά, το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας του Κερίτη

Τρομακτικό ήταν το θέαμα της στιγμής της κατάρρευσης της ιστορικής γέφυρας των 111 ετών.

Μεγάλο τμήμα της γέφυρας του Αλικιανού κατέρρευσε λόγω των ερμητικών χειμάρρων.

Κατολισθήσεις και πλημμύρες

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Μεγάλες κατολισθήσεις, λόγω των βροχοπτώσεων, έχουν σημειωθεί στον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που εκτείνονται σε αρκετά σημεία από την Αγία Πελαγία μέχρι και τη Σκεπαστή. Στο ύψος του Φόδελε έχει διακοπεί το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση το Ρέθυμνο και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με προσοχή και υπό την παρακολούθηση της Τροχαίας.

Από την κακοκαιρία υπήρξαν ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με το οποίο καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση τους στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Οι κάτοικοι ξαναζούν τις πλημμύρες, που πριν από δέκα ημέρες έπληξαν την περιοχή, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τα νερά να εισβάλλουν σε σπίτια και καταστήματα καταστρέφοντας περιουσίες.

!!!!!!

Δημοσιεύτηκε από Ζαμπετάκης Μάνος στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Πλημμύρες, εγκλωβισμοί οδηγών και διακοπή κυκλοφορίας στα Χανιά πρίν λίγο.Πηγή: Flashnews.gr

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Σημειώνεται ότι σε ολόκληρη την Κρήτη, η Πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων και έλξεις ακινητοποιημένων οχημάτων. Με 7 συνεργεία και 14 άτομα προχώρησε σε 15 αντλήσεις υδάτων, 4 κοπές δέντρων και 4 έλξεις οχημάτων.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Διακοπές ρεύματος

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περισσότερες περιοχές του νομού Χανίων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο το νομό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά τέλος την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεργεία του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών, όταν και εφόσον είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές.

Σοβαρότατα προβλήματα και σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στους δρόμους Φουρνέ-Μεσκλά , Λάκκοι-Μεσκλά, Φουρνέ-Λάκκοι, Χλιαρό-Ουρθούνι-Καράνου, Νιο Χωριό-Βουκολιές και Συρίλι-Νεριανά.

Για τους ίδιους λόγους, διατηρείται επίσης κλειστή η γέφυρα Πατελαρίου-Πλατανιά, η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και η γέφυρα του Συριλίου στον Ταυρωνίτη.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων στο οδόστρωμα, θα πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση των δρόμων Μπαμπιόλου-Μανολιοπούλου και Σκινέ-Φουρνέ.

Παράλληλα, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται και το γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων, ο πυροσβεστικός σταθμός του δήμου, η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, η διεύθυνση καθαριότητας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Δύσκολη η κατάσταση στον Ν. Χανίων. Το βίντεο είναι από την περιοχή Βρύσες αποκορόνου στα Χανιά.Βίντεο:Giorgos Ε Giatrakis

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Στους πολίτες συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε όσους δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσιες περιοχές και αγκυροβόλια λόγω των προβλεπόμενων δυνατών ανέμων, καθώς και στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, αφού τα εδάφη έχουν κορεστεί από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και είναι επιρρεπή στην εκδήλωση αστοχιών (κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων).

Σοβαρά προβλήματα και στο Ρέθυμνο

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι έχουν προκληθεί προβλήματα σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα κυρίως από Πάνορμο έως όρια νομού Ηρακλείου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δεδομένου ότι συνεχίζονται οι βραχοπτώσεις και θα πρέπει κατά να αποφεύγεται η κυκλοφορία.

Σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν επίσης συνεχείς βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Κλειστοί παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα οδικά τμήματα:

1: Ζωνιανά – Κράνα,

2: Σταυρός – Μπαλί,

3: Το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και

4. Παλαίλημνος – Σαϊτούρες.

5. Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι,

6.Τζιβέρα-Πρασσές

Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα:

Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα-Απόστολοι,

Γαράζο – Αξό (διασταύρωση Βενί)

Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη,

Παλέ – Σελλιά,

Πάνορμο – Πέραμα,

Καρέ – Σελί – Γουλεδιανά – Μύρθιο

Αυστηρά απαγορεύεται η διάβαση από όλα τα ρέματα και συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων καθώς και να αποφεύγουν τη νέα εθνική οδό από το Πάνορμο μέχρι τα όρια του Νομού Ηρακλείου.

Κατάρρευση γέφυρας του Κερίτη

Κατέρρευσε τμήμα της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη των 111 ετων.

Μεγάλο τμήμα της γέφυρας του Αλικιανού κατέρρευσε λόγω των ερμητικών χειμάρρων.

Εικόνες καταστροφής στην Κίσσαμο

Προβλήματα και στην περιοχή της Κισσάμου προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει περιοχές της Δυτικής Κρήτης. Λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που τρέχουν από τις πλαγιές διακόπηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα Τοπολίων μέχρι νεωτέρας, ενώ λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε και η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Σκινέ-Πρασέ- Σέμπρωνα- Αγία Ειρήνη.

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε ότι ο δρόμος από Τοπόλια έως Μύλους της Τοπικής Κοινότητας Βλάτους είναι κλειστός λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου νερού στην περιοχή. Επιπλέον, καλούνται οι κάτοικοι οικιών που βρίσκονται παραπλεύρως του Τυφλού Ποταμού, από τον Κατσοματάδο έως και Καλουδιανά, να είναι σε ετοιμότητα απομάκρυνσης από τα σπίτια τους λόγω υπερχείλισης του ποταμού.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου καλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτοί που μετακινούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας κατά τη μετακίνησή τους χαμηλές ταχύτητες.

Που θα χτυπήσει την Τρίτη η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ/meteo, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού), θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης. Η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής.

Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, αναμένονται αύριο Τρίτη στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος άλλα βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, παγετός όμως θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -05 (μείον 5) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην Θεσσαλία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ευβοίας. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Το βράδυ και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν ξανά νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα βαθμιαία θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι 7 με 8, από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα Δωδεκάνησα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, άλλα έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς. Στα νότια από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.