Η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Copa del Rey με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και κυρίως με όσα ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μπάσκετ σχετικά με το παιχνίδι.

Η βασίλισσα μιλάει στην ανακοίνωση της για λυπηρές εξηγήσεις, ενώ υπογραμμίζει ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα και θα μελετηθούν οι επόμενες κινήσεις από τον σύλλογο, ο οποίος σκέφτεται ακόμα και την αποχώρηση από την ACB.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ:

«Στις τοποθετήσεις που εξέδωσαν οι Διαιτητές και η Ομοσπονδία, σε σχέση με όσα συνέβησαν χθες στον τελικό του Copa del Rey, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δηλώσει ότι οι εξηγήσεις και οι εκτιμήσεις που αναφέρονται σε αμφότερες τις ανακοινώσεις είναι λυπηρές, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των γεγονότων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατανοεί τα ανθρώπινα λάθη που μπορεί να γίνουν σε οποιοδήποτε άθλημα, αλλά απαιτεί μια σαφή απάντηση σε αυτό που συνέβη σ’ ένα παιχνίδι που οι τρεις διαιτητές είδαν το instant replay και η απόφαση που πήραν είναι αντίθετη με εκείνη που θα έπρεπε βάσει κανονισμού, παρά το γεγονός ότι οι διαιτητές είδαν τις εικόνες που έδειχνε και η τηλεόραση και που όλοι είδαν τι είχε συμβεί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίζεται την ύπαρξη τεχνολογίας για τη βελτίωση της διαιτησίας, της δικαιοσύνης και της καθαρότητας στον αθλητισμό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κατανοήσει την μη εφαρμογή του κανονισμού που στην προκειμένη περίπτωση έχει γίνει από τρεις επαγγελματίες διαιτητές στην καθοριστική φάση του τελικού. Σας καλούμε να εξετάσετε όλες τις εικόνες που ήταν κι εκείνη τη στιγμή στη διάθεσή σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις δηλώσεις όσο και την έλλειψη συγκεκριμένων απαντήσεων γι’ αυτή την ακατανόητη απόφαση των διαιτητών, η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να μελετά τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν ενόψει της τεράστιας σοβαρότητας των γεγονότων που συνέβησαν».