Μια κυριακάτικη εφημερίδα κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ ενός υπουργού μιας αριστερής κυβέρνησης, σε μια εποχή που το τραπεζικό σύστημα σπανίως εγκρίνει τέτοιου είδους δάνεια. Από ένα πιστωτικό ίδρυμα, πρώην στελέχη του οποίου κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, εξαιτίας της χορήγησης δανείων επισφαλούς χαρακτήρα, που ανέρχονται στα 60 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός απαντά στο δημοσίευμα με τον προσφιλή του οργίλο τρόπο, μέσω σόσιαλ μίντια και στο γνωστό πεζοκεφαλαίο ιδίωμα, παραδεχόμενος την ουσία του στόρι – τον δανεισμό δηλαδή. Η απάντησή του, ωστόσο, δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα. Αυτό είναι το νέο πρόβλημα, με την επικοινωνιακή διαχείριση μιας νέας νάρκης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση του «ηθικού πλεονεκτήματος». Και το οποίο, οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι έχει ενοχλήσει το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Για την ακρίβεια, λένε ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες όλοι δηλώνουν ενοχλημένοι με τον πρωταγωνιστή του, Παύλο Πολάκη. Εως αργά χθες το βράδυ, άλλωστε, κανένα επίσημο ή ανεπίσημο σχόλιο κάλυψης του αναπληρωτή υπουργού δεν είχε υπάρξει από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την ίδια στιγμή η χορήγηση με χαριστικούς όρους δύο καταναλωτικών δανείων, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας προκάλεσε και την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα ζητήσει σήμερα κιόλας αναλυτικές εξηγήσεις από την Attica Bank για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν τα δάνεια αυτά.

-Ο Π. Πολάκης πήρε δάνειο με ευνοϊκούς όρους;

-Πώς δανειοδοτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός ενώ οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες;

-Ηταν το σπίτι ήδη επιβαρυμένο το ακίνητο με άλλα δάνεια και υποθήκες;

-Τι απαντά ο Π. Πολάκης;

-Τι λέει η αντιπολίτευση;

-Τι αντιδράσεις υπάρχουν τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου εναντίον του Παύλου Πολάκη, λόγω της συμπεριφοράς του;

-Γιατί παρεμβαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος και τι απαιτεί να μάθει για το δάνειο Πολάκη;

-Τι είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για τη διοίκηση της Τράπεζας;

-Τι λέει η Attica Bank;

-Είναι ένας υπουργός «ελεύθερος επαγγελματίας»;

Διαβάστε αναλυτικά ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ» της Δευτέρας:

Νάρκη Πολάκη με δάνειο – πρόκληση

Απορίες