Ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαδρομή της γραφής και του βιβλίου από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 11.00 μέσα από ένα μοναδικό διαδραστικό εργαστήριο μικροί και μεγάλοι θα μάθουν τα στάδια δημιουργίας του βιβλίου και θα φτιάξουν… το δικό τους.

Η Μαργαρίτα Κωτσίνη από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο θα κάνει μια ιστορική αναδρομή για το βιβλίο, από τις βραχογραφίες στην περγαμηνή, από τον πάπυρο στο χαρτί και την τυπογραφία ενώ τα παιδιά με πολλή φαντασία και με φράσεις από το «Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι» θα γράψουν και θα εικονογραφήσουν την δική τους ιστορία: Τοποθετώντας κείμενο και εικόνες σε προσχεδιασμένα φύλλα, χρησιμοποιώντας αρχιγράμματα, κοπτικά και διαφορετικής ποιότητας χαρτιά για γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς, εικονογράφοι, σελιδοποιοί και τελικά… εκδότες! Στο τέλος του εργαστηρίου θα μπορούν να πάρουν μαζί τους τα δικά τους βιβλία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί μία ώρα και είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα 213 0109325 και 210 3460981.

Η είσοδος εξασφαλίζεται με την αγορά του βιβλίου «Μια φορά και έναν καιρό ήταν το… βιβλίο» από το Πωλητήριο του Μουσείου. Το κόστος του βιβλίου είναι  9 ευρώ.