Στην τιμή των 61.594 ευρώ προσφέρεται στην ελληνική αγορά η «ενισχυμένη» εκδοχή, τo Volvo V60 CrossCountry , που θα κερδίσει τον υποψήφιο αγοραστή, τόσο με τις επιδόσεις του – εντός και εκτός δρόμου – όσο και με τον πλούσιο εξοπλισμό.

Το νέο μοντέλο, που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, είναι ιδιαίτερα άνετο στο εσωτερικό του, ενώ ο χώρος των αποσκευών – άνω των 530 λίτρων – θα κερδίζει τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες με αυξημένες μεταφορικές ανάγκες.

Φυσικά, η πρώτη έκδοση, που βρίσκεται στην χώρα μας είναι ντίζελ, και συγκεκριμένα, η έκδοση D4 που αποδίδει 190 ίππους, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων. Στα τέλη της άνοιξης θα υπάρχει και έκδοση βενζίνης με μοτέρ 250 ίππων.

Το νέο V60 CrossCountry εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως για παράδειγμα, φέρει το σύστημα City Safety, το οποίο διαθέτει ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης και φρενάρει το αυτοκίνητο αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, για να αποφύγει επικείμενη σύγκρουση με οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές ή μεγάλα ζώα.

Επίσης, προσφέρει το Run-Off Road Mitigation, το σύστημα εκτροπής από το δρόμο, το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων – OncomingLane Mitigation – για οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα αλλά και το σύστημα που προσαρμόζει την ταχύτητα και κρατάει σε απόσταση ασφαλείας το όχημα στον αυτοκινητόδρομο.

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sensus, με κατακόρυφη οθόνη αφής 9 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, υψηλής απόδοσης ηχοσύστημα με 10 ηχεία, εξελιγμένο πακέτο εσωτερικού φωτισμού, ψηφιακός πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης και άλλα ηλεκτρονικά καλούδια.