Η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα καθυστερήσει μέσω παράτασης της περιόδου διαπραγμάτευσης που προβλέπει το Αρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Κρις Γκρέιλινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph, η οποία αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική της έκδοση το βράδυ της Δευτέρας.

«Εχω συμμετάσχει σε όλες τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και δεν έχει γίνει καμία συζήτηση περί καθυστέρησης (του Brexit) πέραν της 29ης Μαρτίου», δήλωσε ο Γκρέιλινγκ στην εφημερίδα. «Δεν καθυστερούμε» την αποχώρηση, επέμεινε.

Καθώς απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο από δύο μήνες ως την ημέρα που η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ, πολλοί προεξοφλούν ότι θα είναι αναπόφευκτο η κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ζητήσει παράταση της διαδικασίας βάσει του Αρθρου 50.

Ο Γκρέιλινγκ υποστήριξε επίσης στην ίδια συνέντευξή του ότι η ευθύνη στην περίπτωση που το ΗΒ αποχωρήσει άνευ συμφωνίας θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΕΕ.

«Αν δεν έχουν την πρόθεση να διαπραγματευθούν, αν δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας για να εξευρεθεί κοινός τόπος, τότε θα ευθύνονται εκείνοι εάν δεν υπάρξει συμφωνία», έκρινε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών.