Σοκαρισμένος είναι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην Καλαμάτα που τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ του Σαββάτου, με τρεις γυναίκες να αφήνουν την τελευταία τους πνοή.

Τα λόγια του ιδιοκτήτη συγκλονίζουν, «Δεν αντέχω, θέλω να πεθάνω» λέει στους οικείους του. Ο ίδιος στην προσπάθεια του να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στο μαγαζί του, υπέστη ελαφρά εγκαύματα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.

Τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά. Πρόκειται για μία 53χρονη, σύζυγος του ιδιοκτήτη, μία 46χρονη, μητέρα 4 παιδιών και μια 53χρονη. Επιπλέον, τραυματίστηκε ελαφρά μια 27χρονη γυναίκα, η οποία ήταν σερβιτόρα.

Ο ίδιος συγκλονίζει περιγράφοντας στην Πυροσβεστική τη μάταιη προσπάθειά του να σώσει τη γυναίκα του από τις φλόγες, καθώς και τις δύο γυναίκες που απειλούνταν από τη φωτιά που ξέσπασε στο κατάστημα.

«Πήγε η σύζυγος μου να αλλάξει τη φιάλη και πήρε φωτιά», είπε ο άτυχος άνδρας. «Προσπάθησα να μπω στην κουζίνα αλλά δεν μπορούσα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο», ανέφερε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που προσπαθούσαν να αλλάξουν τη φιάλη υγραερίου που τροφοδοτεί την κουζίνα.