Αίσθηση προκαλεί η απροκάλυπτη επίθεση από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά του εισαγγελέα ο οποίος επενέβη για τα μπλόκα που έστησαν αγρότες στη Νίκαια, με αποτέλεσμα να κοπεί η Ελλάδα στα δύο. Μάλιστα ο υπουργός Αραχωβίτης έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για αγροτοδικεία ενω ο υφιστάμενός του Βασίλης Κόκκαλης δεν είδε καν μπλόκα στην Εθνική Οδό.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης είπε ότρι δηλώνει «πως είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση. Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία.» Όπως δήλωσα και το πρωί στο δημόσιο ραδιόφωνο, η εποχή που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Και μετά λέει ότι  «οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και τη βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους και τους δικούς τους κανόνες και ταχύτητες. Μας κάνει εντύπωση βέβαια η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η Δικαιοσύνη, ωστόσο δεν κρίνουμε το έργο της, παρά μόνο προβληματιζόμαστε».

Την εκτίμησή του, ότι η απόφαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας για απευθείας κλήση στο ακροατήριο των δέκα αγροτών του μπλόκου του Νίκαιας, είναι «νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας», εξέφρασε με δήλωσή του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι κατά την άποψή του, «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα» και συμπλήρωσε πως «ενδεικτικό της άποψης είναι το γεγονός, ότι στα αναγνωστέα έγγραφα ενίσχυσης του κατηγορητηρίου, αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας πριν τη φερόμενη τέλεση του αδικήματος».

Τέλος, σημείωσε πως «όλοι οφείλουν να σέβονται το σύνταγμα, όπως και το δικαίωμα στην έκφραση της διαφορετικής άποψης, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους με σύνεση και ψυχραιμία».