Στη διάψευση των σεναρίων που άρχισαν να ανακινούνται το πρωί  για ένταξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι, προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Το πρωί της Δευτέρας και λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Αμυρά ότι ανεξαρτητοποιείται , ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος έχει εκφράσει και αυτός τη διαφωνία του με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στο Ποτάμι».

Όπως είπε, υπάρχουν επαφές του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Σταύρο Θεοδωράκη, προσθέτοντας ότι ίσως υπάρξουν αποτελέσματα εντός της ημέρας.

Διάψευση Θεοχαρόπουλου

Ωστόσο, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με δήλωσή του στο iefimerida.gr τα διαψεύδει αυτά τα σενάρια  κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. «Πρώτη φορά το ακούω δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον τον Σταύρο Θεοδωράκη για αυτό το θέμα» φέρεται να δήλωσε.

Λίγο αργότερα, ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε στο Θέμα Fm υποστηρίζοντας ότι με την διαγραφή του από την ΚΟ, ουσιαστικά διαγράφεται η ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής.

«Η Δημοκρατική Αριστερά μαζί με το ΠΑΣΟΚ είχαν συγκροτήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη από το 2015. Είναι στην ουσία σαν να διέγραψε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αποφάσισε ουσιαστικά (σσ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ), λόγω της απόφασης του κόμματος να διαγράψει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Είναι κρίμα, σε ένα πολυκομματικό φορέα η επικεφαλής να διαγράφει το ένα από τα κόμματα. Είμαστε συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς ένας συνασπισμός δυο κόμματων στη Βουλή όπως είμαστε, η απόφασή της είναι να διαγράψει το ένα. Ξεπερνά τα όρια μια δημοκρατικής λειτουργίας» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε ακόμη ότι του είχε προταθεί να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, αρκεί να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν πάω στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Θεοχαρόπουλος διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ερωτηθείς για το αν θα συνεργαστεί με το Ποτάμι τόνισε: «Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.  Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος, λειτουργώ συλλογικά».

Για την επόμενη ημέρα, σημείωσε πως «έχουμε πολιτική αυτοπεποίθηση, θα είμαστε και πάλι στη Βουλή. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της άθροισης δυνάμεων».