Η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Παρασκευή στο Κάουνας τον Παναθηναϊκό σε μια ακόμα ιδιαίτερη αναμέτρηση για τον κόουτς των Λιθουανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που αντιμετωπίζει το Τριφύλλι μια ομάδα που «υπηρέτησε» ως παίκτης για τέσσερα χρόνια (2007-2010 και 2011-12). Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ο Σάρας έκανε ένα «ταξίδι» στο παρελθόν και αποκάλυψε ότι το μπάσκετ ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά».

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο euroleague.net:

«Μεγάλωσα στο Κάουνας, ήμουν 6 ετών όταν άρχισα τις πρώτες προπονήσεις στο μπάσκετ. Ο πατέρας μου με πήγε για πρώτη φορά στο γυμναστήριο. Θυμάμαι ακόμα τον πρώτο προπονητή μου στο μπασκετικό σχολείο του Κάουνας! Ήμουν ενθουσιασμένος. Αυτό που με προσέλκυσε στο μπάσκετ ήταν οι αγώνες στην τηλεόραση και συγκεκριμένα τα ματς της Ζάλγκιρις. Το ερωτεύτηκα! Ήταν πολύ απλό, συνέβη… Εκείνη την περίοδο δεν σκεφτόμουν πολύ. Απλώς έκανα αστεία, περνούσα καλά με τα άλλα παιδιά… Τυπικά πράγματα για έναν πιτσιρικά. Παράλληλα πήγαινα σε αγώνες με τον πατέρα μου.

Οι πιο έντονες αναμνήσεις μου ήταν οι αγώνες της Ζάλγκιρις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ήταν αδύνατον να βρεις εισιτήρια σε εκείνα τα παιχνίδια. Δεν υπήρχε άδεια θέση στο γήπεδο και καθόμουν στα γόνατα του μπαμπά μου. Έχω απίθανες αναμνήσεις από τα παιχνίδια της Ζάλγκιρις. Από εκεί προέκυψαν τα πρώτα μου πρότυπα: Ο Άρβιντας Σαμπόνις, ο Ρίμας Κουρτινάιτις και ο Βαλντεμάρας Χομίτσιους. Τα ματς ήταν τηλεοπτικά και αυτοί οι τύποι ήταν οι ήρωες μας. Προσπαθούσαμε να τους αντιγράψουμε. Πάντα αγαπούσα το παιχνίδι… Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά».